Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies
  • La Fundació Pere Tarrés i ADE Group, unides per atendre la salut bucodental d’infants vulnerables
  • Enllaços interès ADE Group
  • Comparteix a les xarxes socials

La Fundació Pere Tarrés i ADE Group, unides per atendre la salut bucodental d’infants vulnerables

13.06.17

Aprofitant l’inici del tercer trimestre escolar, la Xarxa de Centres Socioeducatius de la Fundació Pere Tarrés i ADE Group han llançat un projecte pilot en l’educació i atenció en salut bucodental als infants en situació vulnerable que atenen els centres socioeducatius de la xarxa, que estan ubicats principalment a l’àrea metropolitana de Barcelona.

En aquest pilot, un equip d’odontòlegs d’ADE Group realitza una formació als educadors dels centres socioeducatius en salut dental, aprofundint en temes com l’origen d’algunes dolències, les seves conseqüències i com evitar-les. També es realitza una revisió dental d’uns 200 infants dels centres socioeducatius de Fundació Social del Raval, Mans a les Mans i el Centre Socioeducatiu Poble-Sec de la Fundació Pere Tarrés per analitzar l’estat actual de la salut bucodental d’aquests infants.

Per aquells casos en què es detectin dolències que han de ser tractades, la Xarxa de Centres Socioeducatius i ADE Group han signat un conveni de col·laboració pel qual s’oferiran condicions molt avantatjoses per a la seva realització. Aproximadament el 50% dels infants atesos necessiten de tractament, especialment per càries.

Amb aquest projecte, la Xarxa de Centres Socioeducatius i ADE Group es proposen educar i conscienciar els infants i les seves famílies en la millora dels hàbits d’higiene dental i alimentació, així com tractar les dolències que actualment aquests infants pateixen. L’objectiu, en un futur, és poder ampliar la incidència als 2.500 infants i joves que atenen els centres adherits a aquesta xarxa de la Fundació Pere Tarrés.

Malgrat la tasca educativa i d’hàbits en salut que es fa des dels centres, així com la feina que realitzen centres educatius i famílies, molts dels infants que acudeixen als centres socioeducatius presenten dolències en aquest àmbit. Les causes són, majoritàriament, deficiències en alimentació i en higiene. El sistema públic de salut presta el servei de diagnòstic i d’urgències en salut dental. Pel que fa als tractaments, no en garanteix els preventius, com les obturacions de càries, tan sols les extraccions dentals.