Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies
  • Contribuïm a la Responsabilitat Social de BCN Activa

Contribuïm a la Responsabilitat Social de BCN Activa

04.06.18

La Fundació Pere Tarrés ha col·laborat en l’elaboració de l’estratègia i el pla de desenvolupament de la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de Barcelona Activa, l’agència de desenvolupament econòmic i local de l’Ajuntament de Barcelona.

Aquest Pla és fruit d’un any de col·laboracions entre les dues entitats que va iniciar al juny de 2017 i que es tanca en l’actualitat, maig de 2018 amb la presentació oficial del primer Pla de RSC de BCN Activa 2018 – 2020 a tota la plantilla. Per l’elaboració del disseny de l’estratègia i el Pla de Responsabilitat Social Corporativa, Barcelona Activa ha comptat amb l’assistència tècnica del Departament de Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés.

La tasca de la Fundació Pere Tarrés va començar amb la realització d’una diagnosi prèvia de l’estat de Barcelona Activa en pràctiques socialment responsables, per a més tard, definir  l’estratègia i el Pla de desenvolupament de la RSC pel futur. Tot aquest treball es va portar a terme en col·laboració estreta amb l’equip de Barcelona Activa.

En el disseny de l’estratègia es van incorporar bones pràctiques, avanços i línies de treball capdavanteres en la matèria, per a que l’entitat continuï treballant en la línia de retorn social i reforçar el seu rol com a referent en el sector públic. El Pla materialitza els valors centrals que marquen a l’organització, i suposa l’enfortiment dels principals aspectes de la RSC, com ara el bon govern, les condicions de treball, l’impacte social i ambiental, o la compra i la contractació responsable, entre d’altres.

El Pla resultant ha estat la definició de 5 eixos estratègics, 17 objectius de desenvolupament i 31 línies d’actuació, que seran operatives entre 2018 i 2020.

Barcelona Activa és l’agència de desenvolupament econòmic i local de l'Ajuntament de Barcelona. La seva missió és impulsar la política econòmica i el desenvolupament local per promoure la millora de la qualitat de vida de les ciutadanes i ciutadans de Barcelona.