Sala de premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a notícies

Ja estan obertes les inscripcions per a les colònies d’estiu de la Fundació Pere Tarrés

22.02.18

Un any més, la Fundació Pere Tarrés obre el període d’inscripció per a les activitats d’estiu a les famílies que vulguin inscriure els seus fills i filles a través del web www.peretarres.org/estiu.

Amb el lema L’Estiu. Vacances per créixer, la Fundació Pere Tarrés i els seus centres d’esplai federats han preparat més de 450 activitats per tal que infants i joves gaudeixin d’un temps de lleure de qualitat. Es tracta d’una oportunitat única per experimentar valors responent, també, a la necessitat de conciliar la vida familiar i laboral. Gràcies a les activitats, els nens i nenes aprenen a conviure, desenvolupen l’autonomia personal i amplien els seus coneixements.

El monitor/a, figura clau de les activitats d’estiu

Enguany la Fundació Pere Tarrés celebra el 60 aniversari de l’inici de la seva activitat. Des de les primeres colònies d’estiu que es van fer al voltant de les parròquies en la dècada de 1950 fins a l’actualitat, la figura del monitor i monitora ha estat un element clau. La relació que es crea entre els nens i nenes que participen en les activitats d’estiu o en els centres d’esplai durant el curs escolar esdevé tant estreta que facilita que es creïn vincles molt forts, convertint als monitors en agents de transformació social i d’inclusió social.

El moment de culminar la feina feta durant el curs als centres d’esplai

L’inici de les activitats d’estiu també suposa el moment de la culminació de la feina realitzada durant els curs pels centres d’esplai, generalment els dissabtes a la tarda. Durant els mesos d’estiu, els centres d’esplai federats al Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés (MCECC) realitzaran més de 400 activitats d’estiu gràcies al treball i compromís de monitors i monitores voluntàries, joves que dediquen una part del seu temps a educar a infants i joves per contribuir en el seu creixement i desenvolupament com a persones.

Una oferta pensada perquè tots els infants puguin desenvolupar les seves capacitats i gaudir al mateix temps

La Fundació Pere Tarrés ha preparat una àmplia oferta per permetre que tots els infants gaudeixin com a nens i creixin com a persones a l’hora que desperten la seva imaginació i creativitat.

Per als infants amb vocacions artístiques, la Fundació Pere Tarrés organitza aquest any les colònies de màgia, de música, de teatre i de ball. En les colònies de màgia els participants gaudiran de 4 masterclass a càrrec d’un mag professional i aprendran jocs de màgia i il·lusionisme així com tècniques de projecció de veu, escenografia i ball. Les colònies de música es realitzaran en col·laboració amb el CEM (Escola de Música i Conservatori Professional).

Degut a l‘èxit de l’any anterior, tornen les colònies de disseny de moda i les de cuina. Les primeres es fan en col·laboració amb MODAC i FITEX. Les de cuina es realitzen en col·laboració amb la Fundació Alicia i Món Sant Benet.
Les colònies de robòtica i impressió en 3D i de disseny de videojocs, permeten als nois i noies tenir un primer contacte amb la tecnologia en un espai segur que els permet desenvolupar les seves habilitats i aspectes com la innovació, la creativitat i el treball en grup.

Una altra novetat que ofereix la Fundació Pere Tarrés és el Sònar Campus, on els participants descobriran noves professions de futur, construiran entorns interactius i experimentaran amb la tecnologia aplicada a la música electrònica i les arts visuals.

Els casals d’estiu 

Per a les famílies que necessitin conciliar la seva vida laboral i familiar, la Fundació Pere Tarrés organitza els casals d’estiu que enguany tindran com a centre d’interès la Festa Major. Cada setmana es donaran a conèixer diferents elements del seguici popular, treballant la cultura, les tradicions i els costums sense passar per alt l’esport, els jocs d’aigua i les excursions. Les inscripcions per als casals d’estiu s’obriran a partir del 17 d’abril.

Activitats valorades per les famílies i els infants

Segons els resultats de l’enquesta de valoració que la Fundació Pere Tarrés va fer durant l’estiu anterior, el 50% dels pares i mares apunta als seus fills i filles a les activitats d’estiu perquè volen que aquests comparteixin les seves vacances amb altres nens i nenes de la seva mateixa edat, el 39% perquè als seus fills els agrada passar uns dies fora de casa i només un 11% ho fa per temes de conciliació. Aquestes dades demostren la confiança que els pares i mares tenen en els beneficis de l’educació en el lleure per al creixement dels seus fills i filles, valorant especialment la relació amb altres infants de la mateixa edat, l’autonomia i la relació amb la natura. L’equip de monitors/es també ha estat àmpliament valorat en aquestes enquestes amb una valoració de 8,3 sobre 10 i les activitats realitzades durant la colònia amb un 8 sobre 10.

Com a entitat de lleure més gran de Catalunya, la Fundació Pere Tarrés recomana a les famílies que la tria de les activitats es faci seguint criteris de qualitat i ajustant-se als objectius que s’esperen d’aquesta experiència. En aquest sentit, ha elaborat un decàleg per orientar als pares i mares en aquesta tria: http://bloc.peretarres.org/2012/06/decaleg-de-la-fundacio-pere-tarres-per.html