Sala de premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a notícies
  • La Fundació Pere Tarrés celebra que el millor que té són les seves persones
  • Comparteix a les xarxes socials

La Fundació Pere Tarrés celebra que el millor que té són les seves persones

04.01.17

“Som aquí per celebrar que el millor que té la Fundació Pere Tarrés són les seves persones: les i els qui hi treballeu però també els infants que participen als centres i a les escoles i els joves, adults o persones grans que participen a les formacions, serveis i programes”. Amb aquestes paraules Elisenda Camps, directora i presentadora del programa “Tot és possible” de RAC1, va començar la presentació de la Gala Tarannà Pere Tarrés per celebrar el Nadal 2016. La Gala va reunir a prop de set-centes persones que formen part de l’equip humà de la Fundació format per professorat, personal de gestió, monitors/es, educadors/es, vetlladores, etc.

Educació, compromís, responsabilitat i entusiasme, els quatre elements que defineixen el tarannà Pere Tarrés, van ser l’eix de la Gala que va iniciar el director general de la Fundació, Josep Oriol Pujol i Humet, llegint un emotiu correu electrònic de la Laura, directora d’un casal social d’agost que explicitava els quatre termes. A la carta, la Laura manifestava que “ser monitor de lleure és molt més que fer jugar als infants, ser un bon monitor no és només una feina, és una forma de vida” i agraïa la tasca que fa la Fundació, “gràcies per fer possible que aquests infants tinguin l’oportunitat de tenir un agost diferent, no paro de pensar què hagués estat d’ells si la Fundació no hagués fet el casal”. Josep Oriol Pujol va cloure el seu parlament afirmant que “el casal d’estiu, les colònies, els cursos, els graus, procuren que els infants visquin com a infants i creixin com a persones, és la nostra forma d’apropar-nos al portal de Betlem, d’estimar l’infant Jesús”.

Educació

L’educació entesa com l’eix i missió de la Fundació i la millor forma d’acompanyar, apoderar i ajudar a créixer a les persones va ser el primer dels quatre pilars del tarannà Pere Tarrés presentats a la gala.

Albert Riu, Secretari Tècnic del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans i de la Xarxa de Centre Socioeducatius de la Fundació Pere Tarrés va explicar que “per nosaltres l’educació és acompanyament, és caminar al costat de l’infant o l’adult, és donar-li eines pel seu creixement físic, psíquic, social i espiritual. A continuació es va projectar el vídeo que va difondre la Fundació el Dia Internacional dels Drets dels Infants.

Compromís

La Fundació Pere Tarrés està compromesa amb la transformació social vers la igualtat i la justícia social. Per parlar del tema del compromís, Elisenda Camps, va comptar amb la col·laboració de Rafael Ruiz de Gauna, Director de Relacions Institucionals, de Formació, Consultoria i Estudis i de la Xarxa de Centre Socioeducatius de la Fundació, que va manifestar que “treballem per la transformació, pel canvi, per garantir els drets de moltes persones que no els tenen garantits”. La voluntat de millora social i les aportacions que fa la Fundació tant des de l’acció com des de la reflexió és el que des de la perspectiva més cristiana, i en paraules de Rafael Ruiz de Gauna, es defineix com “la voluntat de ser constructors del Regne”.

La conta contes Sílvia Sánchez, voluntària d’Espais Socials CX que es gestionen des de Programes Educatius i Socials de la Fundació, va explicar una història d’un cranc que volia anar contra corrent i caminar endavant, tal i com les persones de la Fundació sempre fan, sempre endavant.

Responsabilitat

A la Fundació Pere Tarrés es promou una manera de fer rigorosa, responsable i de qualitat. Maria Antònia Perés, Directora Comercial i Financera de la Fundació va explicar que “la responsabilitat és la capacitat de respondre d’alguna cosa, de garantir la realització d’una tasca, el compliment d’un deure, de donar-ne la raó”. Després d’aprofundir una mica en aquest tret del tarannà Pere Tarrés va ser el torn de la cantada de Nadales, que no podia faltar en una festa de celebració de Nadal. Un grup de docents dels cursos residencials de monitors i directors van interpretar la cançó “Quan Somrius” de Josep Thió amb una lletra que feia al·lusió a l’esperit de treball en equip. En un dels moments més emotius de la gala, tot el públic assistent es va animar a cantar gràcies a la projecció de la lletra, simulant un karaoke.

Entusiasme

La Fundació Pere Tarrés s’implica, apropant-se als altres amb honestedat i entusiasme. La directora de l’Alberg Pere Tarrés, Mari Luz Álvarez, va pujar a l’escenari a parlar d’aquest tret del tarannà amb unes ulleres amb motius nadalencs, tot un exemple del seu esperit entusiasta. “Volem transmetre confiança, ser sensibles al que ens envolta, treballar des de la proximitat”, va afirmar Mari Luz Álvarez.

De tots els projectes de la Fundació que es podrien haver triat per explicar l’entusiasme se’n va escollir un de molt especial, un d’inigualable, un que diferencia a la Fundació i que la fa ser el que és: el seu equip. Per exemplificar l’entusiasme de forma artística, els prop de 700 integrants de l’equip humà de la Fundació van realitzar un Manniquin Challenge, sense dubte un dels moments estel·lars de la vetllada. Després d’uns segons de música, les 700 persones presents al CCIB van romandre immòbils, bé, uns més que altres, en postures d’allò més divertides.

Per acabar la gala, Elisenda Camps, va regalar al públic un text del llibre “Valors per a la convivència” d’Esteve Pujol i Pons, que va resumir el que s’havia viscut durant l’acte. “Creiem en la persona. Som educadors, compromesos, responsables i amb entusiasme perquè tenim una esperança infinita en la persona humana, creiem que la persona sempre pot millorar”.

Després de la Gala Tarannà Pere Tarrés, la festa va continuar amb un excel·lent sopar beneït amb una animada cançó pels representants del MCECC.Sopar Nadal 2016