Sala de premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a notícies
  • Es presenta la millora de les instal·lacions de la casa de colònies de La Conreria, promoguda per la Fundació Pere Tarrés
  • Comparteix a les xarxes socials

Es presenta la millora de les instal·lacions de la casa de colònies de La Conreria, promoguda per la Fundació Pere Tarrés

23.11.16

Dissabte es va presentar la millora de les instal·lacions de la casa de colònies de La Conreria de la Fundació Pere Tarrés, al municipi de Tiana (Maresme). La jornada també va servir de portes obertes per ensenyar totes les instal·lacions: sales temàtiques, teatre, pistes poliesportives, piscina, etc. Les obres han requerit d’una inversió de 1.242.000 euros i han estat promogudes per la Fundació Pere Tarrés amb el finançament de Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat i la Diputació de Barcelona. 

La reforma, executada entre el 2015 i 2016, ha permès rehabilitar i restaurar tres façanes exteriors i el claustre interior de l’edifici principal per recuperar-ne la imatge i color originals, a més de la cuina i les seves dependències. A més, també s’ha rehabilitat la primera planta de l’edifici, que permetrà ampliar la capacitat de la casa de colònies amb 178 places, de 293 a 471 places. S’han construït 3 sales de reunions i 24 noves habitacions, algunes d’elles adaptades per a persones amb mobilitat reduïda.

Al mateix temps, s’ha aprofitat per actualitzar diversos aspectes de seguretat com l’ampliació de sistemes de detecció d’incendis o una nova escala d’emergències i altres de perspectiva mediambiental com la millora de l’eficiència energètica i de renovació de l’aire. A aquestes millores també s’hi ha de sumar la nova xarxa de servei Wi-Fi de què s’ha dotat La Conreria, amb un nou servei de fibra òptica.

La casa de colònies de La Conreria és un antic seminari situat al Parc Natural de la Serralada de la Marina. Actualment és una instal·lació pensada per infants, joves i adolescents de centres d’esplai, escoles i colònies. La seva gran capacitat també permet acollir les colònies socials de la Fundació Pere Tarrés al mes d’agost. Està dotada amb diverses pistes poliesportives, una sala de teatre amb capacitat de fins a 247 persones, 19 sales i  diverses sales de cooperació. Això permet que s’hi aculli el projecte de l´Escola de Solidaritat i Cooperació de La Conreria, amb programes pedagògics especialitzats per al públic escolar de tots els nivells, on el treball cooperatiu, la història de les civilitzacions i la coneixença dels països en vies de desenvolupament són els eixos temàtics.

A més, la casa de colònies de La Conreria és un allotjament ideal per a grups, atès que la varietat, amplitud i versatilitat de les seves instal·lacions ofereixen moltes possibilitats. L´alberg combina l’encant dels edificis històrics amb la modernitat de les seves instal·lacions. Cada any acull trobades, reunions, campus, stages, convivències, cursos, celebracions per organitzacions tan diverses com empreses, famílies, amics, grups parroquials, espirituals, escoles, esplais, equips esportius o companyies de teatre.

Millora de les instal•lacions de la casa de colònies de La Conreria