Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies
  • Jornades d'Innovació Social a Madrid

Jornades d'Innovació Social a Madrid

13.11.17

Els professors de la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL, María Tereza Leal, treballadora social i doctora en Salut Pública, i Paco López, doctor en Psicologia, van ser els formadors dels 49 educadors que van participar en les jornades formatives de innovació social i educativa en les plataformes socials: sentit i mètode. La Coordinadora Estatal de Plataformes Socials Salesianes va organitzar les jornades formatives els passats 24 i 25 d'octubre.

Què és innovar? o Com millorar els processos i Mètodes? Van ser algunes de les preguntes a les que es va donar resposta durant les jornades formatives. Els objectius, molt centrats en l'experimentació de metodologies pròpies dels processos d'innovació, van ser revisar la visió de les plataformes socials salesianes en relació a la manera de respondre a les necessitats socials i al significat de la innovació en contextos socials i educatius, experimentar algunes metodologies pròpies dels processos d'innovació aplicables als centres i projectes i descobrir alguns aspectes dels projectes o de les pràctiques dels centres susceptible de ser millorada i treure alguna proposta concreta per fer-ho.

Les jornades van permetre als assistents treballar una idea d'innovació des de i per la utopia social i experimentar la representació de la idea innovadora en mitjans concrets a través de la creació de prototips molt originals.