Sala de premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a notícies
  • El 86% dels educadors socials i els treballadors socials tenen feina un any després d’acabar els estudis

El 86% dels educadors socials i els treballadors socials tenen feina un any després d’acabar els estudis

14.06.16

L’Educació Social i el Treball Social són dues professions amb alts nivells d’inserció laboral. Així ho constata el 6è. Estudi sobre la Inserció Laboral que ha realitzat Fundació Pere Tarrés on es recull que el 90% dels alumnes que van finalitzar els seus estudis a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – Universitat Ramon Llull durant el curs 2014-2015 ja s’han incorporat al mercat laboral.

Per estudis, el percentatge de graduats en Treball Social que ja estan treballant és del 83% mentre que en Educació Social és del 88%. Cal destacar que per Treball Social la contractació sempre requereix la titulació, en canvi en Educació Social, en algunes ocasions, no és imprescindible la titulació. Només un 3% dels enquestats està a l’atur mentre que el 9% restant ha optat per continuar els seus estudis a través de màsters o postgraus o formació contínua.

Pel que respecta a la situació contractual, el 50% dels titulats que ja treballen tenen contractes temporals i un 43% són indefinits. Pel que respecta a la jornada laboral, la modalitat de jornada completa també és majoritària, amb un 60%, mentre que el 40% restant treballa amb un jornada parcial.

Les Fundacions, un dels principals centres contractants

Una de les conclusions d’aquest estudi és que, per primera vegada, les Fundacions han augmentat les contractacions respecte els anys anteriors, representant un 43% del total. De la resta d’enquestats, el 26% treballa en una empresa, el 24% treballa en una administració pública, el 5% treballa en una associació i el 2% en una cooperativa. Destaca la disminució significativa de les cooperatives respecte l’any anterior, passant d’un 20% a un 2%.

Per àmbits d’ocupació, els titulats en Educació Social han estat contractats majoritàriament per treballar a favor de la infància i l’adolescència mentre que els graduats en Treball Social intervenen en àmbits com el la gent gran i els serveis socials.

Les pràctiques curriculars, element clau en la inserció laboral dels graduats

Des de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés sempre s’ha donat molta importància a la qualitat de l’aprenentatge que reben els alumnes durant les seves estades pràctiques i la vinculació amb els seus responsables. Prova dels bons resultats d’aquesta relació és que el 48% dels enquestats estan treballant en el mateix àmbit on van realitzar les seves pràctiques curriculars.

El degà de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés, Dr. Paco López, explica aquests bons resultats a través de la vinculació de la Universitat Ramon Llull amb les entitats socials: “La Universitat Ramon Llull neix de la unió d’entitats socials amb una clara vocació educativa i social. La suma de tots els esforços afavoreix el funcionament de la iniciativa social i del teixit social. A més, molts dels alumnes que van estudiar amb nosaltres a la dècada dels noranta van crear les seves pròpies entitats amb les que continuen vinculats a dia d’avui”.

En un 21% dels casos, els estudiants ja tenien una feina abans d’acabar els estudis, bé a temps complert o a temps parcial. El 68% ja estaven inserides només tres mesos després d’acabar la carrera. Altres vies d’inserció laboral han estat principalment internet, seguit pels contactes, l’auto candidatura, les borses de treball institucionals, les dels Col·legis Professionals i la borsa de treball pròpia de la Facultat Pere Tarrés.

Alt nivell de satisfacció amb els estudis

Als enquestats també se’ls va preguntar pel seu nivell de satisfacció amb els estudis i la seva aplicació al món laboral. Així, un 86% de les persones titulades tornarien a cursar els mateixos estudis si haguessin de començar de nou i el 87% afirma que repetiria el Grau en la mateixa universitat.

La valoració de la formació rebuda ha estat d’un 7,8 sobre 10 i el 77% ha afirmat que la formació rebuda és adequada a la realitat.