Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies

Més de 200 joves del MCECC han començat la formació residencial com a monitors i directors de lleure

22.08.18

Un total de 214 joves del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) han començat avui, i fins el 31 d’agost, els cursos de monitors/es i directors/es de lleure a la casa de colònies de La Ruca (Bages) i a l’alberg La Sala (Berguedà). Els cursos residencials esdevenen un espai de convivència i formació vivencial intensiva que permeten que alumnes i professors comparteixin experiències i reflexions al voltat del lleure, combinant les classes magistrals amb les sessions pràctiques i el treball en petits grups.

Per nosaltres, comptar amb monitors i directors formats és fonamental atès que desenvolupen una tasca amb molta responsabilitat. Per estar molt propers als infants i adolescents, per la relació d’afecte i respecte que es genera, per la intensitat amb què es viuen les experiències a l’estiu, els monitors i directors de lleure són agents transformadors de la nostra societat i del nostre país.

“Molts d’aquests monitors seran referents dels infants i joves que tindran al seu càrrec. De fet molts d’aquests joves que ara fan el curs van ser nens a l’esplai on faran de monitors” explica Xavier Nus, president del MCECC que afegeix que la formació “capacitarà els monitors i directors per oferir activitats de qualitat perquè els infants juguin i s’ho passin bé mentre creixen com a persones, a través de propostes educatives plenes de valors”.

Curos residencials, respirar esplai 24 hores

Durant els deu dies que dura el curs residencial, professors de l’Institut de Formació impartiran els diferents tallers i formacions específiques en àrees com l’educació emocional, la interculturalitat, les discapacitats, la violència de gènere i l’educació per al desenvolupament, entre d’altres. Els tallers incidiran explícitament en l’educació en valors i posaran atenció a les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos.

La formació de monitors a través dels cursos residencials està adreçada als majors de 18 anys que ja estiguin treballant com a animadors de lleure o que vulguin complementar el seu títol amb el de director/a d'activitats de lleure infantil i juvenil. Amb l'obtenció del títol els joves podran accedir a ofertes de feina remunerada i alhora tindran una oportunitat excel•lent per renovar les idees, consolidar metodologies i compartir experiències amb altres joves que realitzen una tasca similar. Any rere any, aquests cursos residencials s'han consolidat com un espai de convivència i de formació vivencial intensiva.