Sala de premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a notícies
  • La Fundació Pere Tarrés inicia el curs a les escoles bressol amb 3.020 infants de 0 a 3 anys
  • Comparteix a les xarxes socials

La Fundació Pere Tarrés inicia el curs a les escoles bressol amb 3.020 infants de 0 a 3 anys

12.09.16

Avui han començat la majoria de les 38 escoles bressol de la Fundació Pere Tarrés on s’atenen a uns 3.020 infants de 0 a 3 anys. El compromís educatiu de la Fundació comença en la petita infància, ja que malgrat que el primer cicle d’educació infantil no té caràcter obligatori, la Fundació està convençuda que l’escolarització dels infants té una funció educativa clau en els seus primers anys de vida.

Inici de curs a les escoles bressol

Durant l’etapa en què un infant assisteix a l’escola bressol, dels 0 als 3 anys, el seu cervell abasta aproximadament els dos terços de la seva mida definitiva i evoluciona a un ritme molt més accelerat del que ho farà posteriorment. Per aquesta raó, en aquest període l’aprenentatge emocional dels infants és clau i el seu impacte és molt profund. Seguint aquesta línia pedagògica, la Fundació Pere Tarrés concep l’espai de l’escola bressol com un espai que doni seguretat i confiança als infants, un lloc en el que puguin desenvolupar les seves capacitats sensorials, motrius i emocionals.

La Fundació Pere Tarrés aplega un total de 38 escoles bressol que atenen a 3.020 infants, 18 de titularitat municipal amb una gestió integral per part de la Fundació i 19 a les que dóna suport, totes amb un denominador comú: el projecte educatiu del centre.

Conscients que l’inici de l’escola bressol suposa l’entrada a un nou lloc desconegut per l’infant i les famílies, des de la Fundació Pere Tarrés hem preparat alguns consells per una bona adaptació.

Tot a punt per als menjadors escolars i les activitats extraescolars

I al mes d´octubre també comencen els menjadors escolars i les activitats extraescolars on la Fundació atén a més de 23.000 infants . L’estona del migdia inclou l’àpat, amb les seves connotacions de satisfacció de necessitats fisiològiques, i un període de lleure, que esdevé un espai educatiu molt adient. Amb el suport de l´equip de monitors i monitores, aquest espai crea moments de gran importància educativa, on els infants aprenen hàbits d´alimentació saludable i de comportament a taula i també es desenvolupen accions educatives planificades que els ajuden a créixer en valors.