Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies

“Cal evitar que la indiferència envers el patiment dels altres es globalitzi” Mons. Omella

12.02.18

“Cal evitar la globalització de la indiferència envers el patiment dels altres, especialment dels menys afavorits” ha afirmat Mons. Joan Josep Omella, Cardenal Arquebisbe de Barcelona, en la seva intervenció al Fòrum Social Pere Tarrés. Mons. Omella ha fet una crida a reconèixer l’altre com un do, com un germà i ha animat a respondre a la injustícia amb respecte apel·lant a la concòrdia, l’empatia, la tolerància i la diversitat.

Mons. Omella ha expressat aquestes idees a la conferència-col·loqui titulada amb una cita evangèlica de Lluc 22, 27: “Enmig de vosaltres, sóc com el qui serveix” del Fòrum Social Pere Tarrés, després de la presentació a càrrec del rector de la Universitat Ramon Llull, Josep M. Garrell, i de la benvinguda institucional del president de la Fundació Pere Tarrés, Antoni Millet.

El Cardenal Arquebisbe de Barcelona ha destacat la gran feina que les entitats socials, com la Fundació Pere Tarrés, fan a Catalunya i ha demanat reforçar el treball de la dimensió espiritual de la persona. “Necessitem homes i dones que es moguin per l’amor no per l’interès”, ha afirmat Mons. Omella que ha destacat la necessitat de relacionar-nos amb els altres enmig d’una societat que tendeix cap a l’aïllament i a l’individualisme.

Els joves beneficiaris de la tasca de la Fundació Pere Tarrés, a través dels esplais i les activitats de lleure educatiu,  han centrat bona part del discurs de Mons. Omella. “Els responsables dels infants i joves són els pares i mares, no vosaltres. Heu de tenir present que com a educadors col·laboreu amb ells” ha afirmat el Cardenal Arquebisbe de Barcelona.

En la seva intervenció, Mons. Omella ha fet referència a problemes que afecten la vida quotidiana de les persones com ara la conciliació familiar i laboral, la corrupció, la precarietat laboral, l’economia social etc. El Cardenal Arquebisbe de Barcelona ha posat punt i final al seu discurs amb una crida a l’optimisme.

El dinar-conferència-col·loqui ha comptat amb la presència d’autoritats eclesiàstiques, representants d’entitats del Tercer Sector i personalitats del món polític com l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

Pel Fòrum Social Pere Tarrés de la Fundació Pere Tarrés han passat personalitats com ara presidents de la Generalitat, Artur Mas, José Montilla i Jordi Pujol; el president del Parlament Europeu, Hans-GertPöttering; l’Abat de Montserrat, i experts del món acadèmic i empresarial, entre d’altres ponents.