Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies

“Tothom pensa en el futur i ningú pensa en els costos del procés de canvi”, afirma Javier Pacheco

09.05.18

El passat divendres dia 4 de maig es va celebrar el Fòrum Social Pere Tarrés amb Javier Pacheco, secretari general de CCOO Catalunya, a l’Alberg Pere Tarrés. El col·loqui, que portava el nom de “El valor de gestionar la transició en temps de transformació econòmica i productiva”, va tractar de fer una radiografia sobre la situació política, econòmica i social actual.

La conferència va ser inaugurada pel Sr. Josep Oriol Pujol, director general de la Fundació Pere Tarrés, com és costum, per deixar pas més tard al Sr. Joan Carles Gallego, ex-secretari general de CCOO Catalunya, que es va encarregar de presentar al ponent del Fòrum entre elogis: “[Javier Pacheco] sap el valor de la formació i el concepte de solidaritat”.

Javier Pacheco, secretari general de CCOO Catalunya, advertia del perill de la transició en la que ja porta temps endinsat el model polític, econòmic i social del país sense que ningú pensi en les conseqüències: “Tothom pensa en el futur i ningú pensa en els costos del procés de canvi”. Pacheco afirma que les conseqüències d’aquest nou model econòmic i social “són l'augment de les desigualtats socials, l'avenç de la pobresa i l'afebliment de l'Estat del Benestar”.

Pacheco feia referència també a la precarietat laboral actual i recordava que a Catalunya existeixen 400.000 treballadors que es troben sota el llindar de la pobresa. És feina dels sindicats adaptar-se a la nova situació laboral i social per oferir la millor ajuda als treballadors.

Per finalitzar l’acte, el Sr. Tomàs Delclós, periodista de El País Catalunya, es va encarregar de moderar el torn d’intervencions i de preguntes al ponent. 

Pel Fòrum Social Pere Tarrés de la Fundació Pere Tarrés han passat personalitats com ara presidents de la Generalitat, Artur Mas, José Montilla i Jordi Pujol; el president del Parlament Europeu, Hans-GertPöttering; l’Abat de Montserrat, i experts del món acadèmic i empresarial, entre d’altres ponents.