Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies

“Volem que el tercer sector tingui un paper central en l’economia” Gerardo Pisarello

23.01.18

“El tercer sector ha incorporat uns valors que no són els del sector privat ni del públic” ha afirmat Gerardo Pisarello, primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, en la seva intervenció al Fòrum Social Pere Tarrés i ha afegit: “volem que el tercer sector tingui un paper central en l’economia de la ciutat”. Pisarello ha fet una crida a les entitats del tercer sector, moltes presents entre el públic del Fòrum, a incidir de forma ambiciosa en el benestar social de Barcelona, tan si són grans entitats com petites iniciatives socials.

Gerardo Pisarello ha expressat aquestes idees a la conferència-col·loqui titulada “La ciutat que volem” del Fòrum Social Pere Tarrés, després de la presentació a càrrec de la periodista Milagros Pérez Oliva i de la benvinguda institucional del president de la Fundació Pere Tarrés, Antoni Millet.

“Barcelona s’ha fet amb la societat civil, no ha tingut cap Estat darrera” ha afirmat Pisarello, que ha pronosticat que la Barcelona del futur no podrà ser sense la societat civil. De fet el primer tinent d’alcaldia ha afirmat que la seva primera presa de consciència política, durant la seva infantesa a Argentina, li va venir dels grups parroquials i l’esplai, que ha definit com a “llocs de capil·laritat, de suport mutu” que li van suscitar “empatia cap als més vulnerables i febles de la societat".

Pisarello ha afirmat que “Barcelona és la ciutat que més ha augmentat la despesa social de tot l’Estat” malgrat que ha advertit que “hem de mirar al món mirant els barris barcelonins” ja que les millores que s’hi fan no han de comportar desigualtats per a la població que els habiten. En aquest sentit, el primer tinent d’alcaldia ha manifestat la dificultat de combinar la cohesió social amb la innovació.

Un altre repte de la ciutat que ha exposat Pisarello és el de donar resposta a la desigualtat generada per l’economia financera. “Hi ha molta gent que se sent exclosa i insegura i si no som capaços de donar-hi resposta des de la cohesió social i la democràcia es farà en termes de xenofòbia, racisme, populisme i enfrontament entre els vulnerables, com ja està passat en alguns llocs d’Europa”, ha advertit el primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona.

Pel Fòrum Social Pere Tarrés de la Fundació Pere Tarrés han passat personalitats com ara presidents de la Generalitat, Artur Mas, José Montilla i Jordi Pujol; el president del Parlament Europeu, Hans-GertPöttering; l’Abat de Montserrat, i experts del món acadèmic i empresarial, entre d’altres ponents.

Fòrum Social amb Gerardo Pisarello