Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies

“Hem aconseguit acollir-los a tots”, Chakir el Homrani

01.10.18

“Polítiques socials per apoderar les persones” ha estat el títol de la conferència en el Fòrum Social Pere Tarrés que ha ofert avui el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir el Homrani.

El Homrani ha afirmat que des del Govern s’ha aconseguit donar acollida a tots els joves que han arribat al nostre país aquest any. Una xifra que es preveu que superi els 3.000 adolescents i joves aquest 2018 i que fins al 2015 no superava als 300 de mitjana. El Homrani ha manifestat dues preocupacions en aquest sentit, la creació de polítiques per inserir amb èxit aquests nois perquè “no ens passi una cosa que no ens podem permetre com a societat, que quedin exclosos”. I la segona és la tensió que aquesta situació ha creat en el sistema de protecció en atenció a la infància i adolescència.

El conseller ha explicat que aquesta situació també s’està produint a altres punts d’Europa i de l’Estat i que requereix una resposta coordinada. “No som una bombolla. El context de Catalunya és el mateix que el que viu Europa. I no podem permetre que ens dominin les pulsions de l'extrema dreta. Tenim un model de societat inclusiu que volem preservar.” ha afirmat El Homrani.

Davant d’una audiència de més de 150 persones el Conseller també s’ha referit a el treball com a eix vertebrador de la persona. “Les claus per lluitar contra la pobresa són generar treball de qualitat i disposar d’habitatges a preus assequibles.” El Homrani ha posat èmfasi en les polítiques preventives: “Estem desenvolupant els Serveis d'Intervenció Socioeducativa com una aposta per l'atenció a la infància del 0 als 18 anys. És una resposta clarament preventiva, pels infants i per a les seves famílies. Cal abordar infant, família i l'entorn i no treballar en compartiments estancs.

Pel Fòrum Social Pere Tarrés de la Fundació Pere Tarrés han passat personalitats com ara presidents de la Generalitat, Artur Mas, José Montilla i Jordi Pujol; el president del Parlament Europeu, Hans-Gert Pöttering; l’Abat de Montserrat, i experts del món acadèmic i empresarial, entre d’altres ponents.

Conferència completa:

Àlbum de fotos:
Fòrum Social Pere Tarrés amb Chakir El Homrani