Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies

“La inversió en joventut i infància és clau per l’estat del benestar” Carles Campuzano

12.03.18

“L’estabilitat d’un estat del benestar depèn de la inversió en joventut i infància” ha afirmat Carles Campuzano, diputat del Congrés dels Diputats, en la seva intervenció al Fòrum Social Pere Tarrés. Campuzano ha presentat un nou contracte social amb una dimensió generacional que no oblidi joves ni infants. “És terrible que es pugui pensar que els fills viuran pitjor que els seus pares” ha afirmat i ha afegit “hem construït un bon estat del benestar per a la gent gran però per als infants i joves és un desastre”.

Carles Campuzano ha expressat aquestes idees a la conferència-col·loqui titulada: “Per un contracte social” del Fòrum Social Pere Tarrés, després de la presentació a càrrec de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i de la benvinguda institucional del director general de la Fundació Pere Tarrés, Josep Oriol Pujol i Humet.

“El tercer sector té un gran potencial en la creació d’ocupació que no s’ha explotat a Catalunya ni a Espanya” ha afirmat Carles Campuzano, que ha matisat que “és una ocupació d’equitat”. El diputat ha elogiat la fortalesa del país en el treball comunitari que ha definit com un “gran antídot per la diferència a favor de la cohesió”. “Les polítiques que enforteixen el tercer sector ens ajuden a construir un país cohesionat” ha afirmat Campuzano.

“Cal reivindicar el que és essencial en el model català: la presència de la iniciativa social” ha afirmat Campuzano que va apuntar a la necessària col·laboració entre estat, mercat i societat. “Serem bel·ligerants defensant el model de concertació en els serveis d’atenció a les persones” ha afirmat Campuzano que ha reconegut que “el marc legal estatal i català ho permeten però falta voluntat política per desplegar la lògica de la concertació social”.

Carles Campuzano ha estat crític amb l’actual sistema de protecció social “tenim un sistema de protecció social dispers i contradictori” i ha manifestat la voluntat de simplificar-lo. En aquesta mateixa línia, el diputat ha afirmat la necessitat de prestacions vinculades al pagament d’impostos i no d’una lògica contributiva.

Pel Fòrum Social Pere Tarrés de la Fundació Pere Tarrés han passat personalitats com ara presidents de la Generalitat, Artur Mas, José Montilla i Jordi Pujol; el president del Parlament Europeu, Hans-GertPöttering; l’Abat de Montserrat, i experts del món acadèmic i empresarial, entre d’altres ponents. El proper Fòrum Social Pere Tarrés comptarà amb la presència del secretari General de Comissions Obreres, Javier Pacheco, el divendres 4 de maig.