Sala de premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a notícies
  • Jaume Giró: “Sense les entitats socials la crisi hauria estat molt més dura”
  • Comparteix a les xarxes socials

Jaume Giró: “Sense les entitats socials la crisi hauria estat molt més dura”

20.02.17

“Que visqueu temps interessant... Amenaces i incerteses d’una època ben estranya” va ser el títol de la conferència en el Fòrum Social Pere Tarrés que va oferir el director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Jaume Giró.

Giró va destacar la importància de tenir unes institucions fortes per fer avançar les societats. “La pobresa no està escrita en lletres de foc a la societat”, va comentar fent referència a que, aquells països que tenen institucions més fortes i transparents són els què beneficiaran de manera més eficaç als ciutadans.

El director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, va valorar molt positivament l’esforç que han hagut de fer les entitats socials durant l’època crisi. En aquest sentit, i per seguir millorant, Giró va proposar més professionalització de la gestió de les entitats socials i del tercer sector en general.

Segons Giró l’acció social no només s’hauria de basar en l’esforç o bona voluntat, sinó que també s’ha de preparar per un món canviant, innovant de la mateixa manera que ho està fent el sector empresarial. Segons el ponent, l’autoexigència, a partir de l’avaluació de l’impacte de la intervenció de cada entitat, és imprescindible.

Els desafiaments globals, la precarietat laboral de les futures generacions i la intel·ligència artificial han estat alguns dels reptes que fan dels nostres dies una època interessant. Giró va fer referència a la quarta revolució industrial que provocarà la desaparició de llocs de treball, però que també en generarà de nous. Una situació normal segons Giró i que ja ha passat en èpoques anteriors. Per exemple, oficis com el d’educador social o psiquiatra, fa 100 anys no existien i ara són del tot reconeguts, va afegir.

Pel Fòrum Social Pere Tarrés de la Fundació Pere Tarrés han passat personalitats com ara presidents de la Generalitat, Artur Mas, José Montilla i Jordi Pujol; el president del Parlament Europeu, Hans-Gert Pöttering; l’Abat de Montserrat, i experts del món acadèmic i empresarial, entre d’altres ponents.

Fòrum Social Pere Tarrés amb Jaume Giró