Sala de premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a notícies
  • Uns 2.500 alumnes s’han format en el lleure educatiu, l’acció social i la gestió d’organitzacions sense ànim de lucre i socials aquest estiu
  • Comparteix a les xarxes socials

Uns 2.500 alumnes s’han format en el lleure educatiu, l’acció social i la gestió d’organitzacions sense ànim de lucre i socials aquest estiu

21.10.16

Vivim en un món canviant, allò que ahir es donava com a cert avui cal revisar-ho. En aquest context, la formació permanent en el sector social és una de les claus per seguir el ritme dels temps. Conscients d’aquesta realitat, l’àrea de Formació, Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés participa en la formació professional per a l’ocupació i la formació contínua, especialment en les famílies de serveis socioculturals i a la comunitat, la seguretat i el medi ambient. Aquest estiu s’han format a prop de 2.500 professionals en l’acció social i la gestió d’organitzacions sense ànim de lucre i socials en un total de 150 cursos.

Cursos de monitors i directors de lleure

De tots els cursos, destaquem els prop de 1.500 alumnes que s’han format en els 67 curos de monitors/es i director/es de lleure aquest estiu. Un any més, uns 170 joves del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés van assistir als cursos residencials de monitors/es i directors/es de lleure a la casa de colònies de La Ruca (Bages) i a l’alberg La Sala (Berguedà).

Els cursos residencials esdevenen un espai de convivència i formació vivencial intensiva que permeten que alumnes i professors comparteixin experiències i reflexions al voltat del lleure, combinant les classes magistrals amb les sessions pràctiques i el treball en petits grups. En Xavi, futur monitor, explica què l’ha motivat a formar-se: “si hi ha moltes persones que han lluitat perquè jo estigui aquí i hagi crescut d’aquesta manera, ara jo vull tornar aquest favor a altres joves”.

Cursos residencials de directors/es i monitors/es

Formació e-learning de l’escola d’estiu

S’han impartit 26 curos amb prop de 300 alumnes, un 30% més que l’any anterior, relacionats amb l’acció social, el lleure, la gestió d’entitat i el voluntariat. La millora del model e-learning en format i metodologies que permeten adaptar-se millor als alumnes i potenciar l’eficàcia de la formació ha estat la principal novetat de la formació a distància.

Formacions en gestió d’entitats i voluntariat

Més de 400 alumnes s’han format en la gestió d’entitats i voluntariat en més de 20 cursos. Com cada estiu, les entitats aprofiten per formar els seus col·laboradors per tal que millorin els seus coneixements tècnics de gestió, impulsin, motivin, generin i facin endegar projectes coherents, innovadors i amb sentit, amb competències personals clau per a la millora de les organitzacions.

Cursos d’acció social i dependència

Destaquen els prop de 300 alumnes d’entitats de gran abast territorial de Catalunya que s’ha format en 32 cursos.