Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies
  • Entusiasme
  • Comparteix a les xarxes socials

Entusiasme

07.08.17

Ens impliquem, apropant-nos als altres amb honestedat i entusiasme.

El tret de l'entusiasme és el que sosté i dona marxa als altres trets del nostre tarannà: Educació, Compromís i Responsabilitat.

El fonament de l'entusiasme és la identitat cristiana que inspira, impulsa, motiva i sosté a la Fundació. La dimensió cristiana enmig dels problemes, dificultats, dolor i sofriment que ens anem trobant ens fa tenir una visió sempre esperançadora del món i de les persones i la certesa de què un món nou és possible amb l'ajuda de tots i totes.  

Per això l'entusiasme és el tret que reflecteix la humanitat de l'entitat, la implicació de les seves persones i la il•lusió en tot allò que tenim entre mans.

A través de l'entusiasme volem transmetre confiança, ser sensibles amb els que ens envolten, treballar des de la proximitat i, en definitiva, fer present l'amor i l'estimació.

També és atenció, interès i l'esforç que es dedica al desenvolupament d'una activitat o d'un treball. L'entusiasme ens ajuda a tenir una alta motivació i ens porta a viure la realitat de cada dia amb positivitat i optimisme.

L'entusiasme el concretem:

  • Fixant-nos més en allò bo que passa.
  • Creient en les nostres capacitats i les dels companys i companyes.
  • Suposant que aconseguirem les fites i objectius que ens anem proposant.
  • Identificant aspectes de millora que tenim en la nostra tasca diària i posant-nos-hi.
  • Tenint una actitud positiva davant la feina i la vida.
  • Contagiant-nos els uns als altres les ganes per actuar, per moure's a la recerca d'un objectiu.
  • Creient en la nostra capacitat de transformar les coses, en la força que tenim per transformar el món.

L'entusiasme és el cor, que motiva tota l’activitat de la Pere Tarrés.

Raül Avellaneda de la Calle - Coordinador Xarxa Centres Socioeducatius

“Per mí, l’entusiasme és realitzar la teva tasca mirant als ulls de les persones amb qui treballes i per a les que treballes, comptar amb elles, creure en elles. Per mi l’entusiasme és també pensar en qualsevol moment en aquell infant o jove amb qui no te’n en surts, a qui vols acompanyar en el camí que li ha tocat a la vida. Entusiasme vol dir somiar en el futur no com a individu sinó com a grup, com a projecte, com a horitzó, i somriure perquè el que fas t’apassiona”.

Mercè Garre Agudo -  Administració SIT – SSTT

Entusiasme, per a mi, es viure intensament el dia a dia, l’alegria amb el que començo cada nou dia, l’actitud de fer que les coses quotidianes siguin especials.

L’entusiasme m’empeny a ser agraïda, agrair cada dia el que soc, el que tinc, les petites coses que ens fan la vida molt més fàcil i agradable. La realitat és que ja ens hem acostumat a estar envoltats de totes aquestes coses que ens faciliten la vida, ho hem incorporat a la nostra vida quotidiana i no pensem en agrair i valorar, el que moltes altres persones no tenen.

L’entusiasme per a mi, és una auto motivació, perquè la vida, la feina, adquireixi un sentit, és el motoret que m’impulsa a anar més enllà i per a mi el que mou aquest motoret són les meves creences, la meva fe que dona una dimensió cristiana al meu dia a dia i la meva feina a la Fundació.

Potser les persones que a la Fundació tenim una feina més administrativa  o de gestió,  sembla que pot ser una feina monòtona i poc gratificant, si mirem als companys que estan en contacte directe amb els “usuaris finals”. Però el pensar que en la teva feina pots contribuir a que les persones que es beneficien dels diferents serveis de la Fundació, gaudeixin de les nostres instal·lacions i dels nostres serveis, és motivació suficient perquè cada dia sigui especial.

Maria Paczkowski - Professora d’arts plàstiques i acció socioeducativa. Història de l’art. Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL

En el meu espai de l’aula a la facultat, l’entusiasme està molt present com a metodologia per aprendre i experimentar. Els estudiants arriben a la classe i es trobem molt sovint amb metodologies participatives o experimentals que intenten promoure l’entusiasme. És així, experimentant en primera persona, com els estudiants aprenen que per incorporar les arts a l’acció social es vital comptar amb l’entusiasme.

Les arts són unes eines de mediació interessants que connecten amb la subjectivitat de les persones. Conjuntament amb les arts, l’entusiasme és capaç de convidar la condició humana de l’ésser humà per apoderar-se de la seva realitat i transformar el món. Per tant, per experimentar amb les arts necessitem que les persones siguin presents amb tota la seva realitat; en aquest sentit aprendre amb entusiasme convida a les persones a transcendir. 

Aprendre arts, des de l’entusiasme fa que les lliçons siguin apoderadores d’aprenentatges i transformadores de la realitat. És aquesta la realitat que els estudiants aprenen per treballar amb les persones en l’entorn professional.