Sala de premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a notícies

Engeguem la campanya solidària de Nadal per atendre infància en situació vulnerable

28.11.18

Un any més, posem en marxa la campanya solidària de Nadal ‘Ajuda’ls a créixer’ per tal d’aconseguir donatius en benefici dels nens i nenes amb dificultats socioeconòmiques. La col·laboració de les empreses i els particulars és un suport clau perquè els 26 centres socioeducatius adherits a la Fundació Pere Tarrés segueixin duent a terme la seva acció social i educativa amb prop de 3.000 infants en risc d’exclusió social.

El risc de fracàs escolar és sis vegades més gran entre els fills de famílies més desfavorides que entre els de llars més acomodades, segons els analistes de l’Informe Pisa. A més, segons la iniciativa Expanded School existeix una bretxa de 6.000 hores d’activitats educatives de lleure entre els infants de famílies benestants i aquells nens i nenes d’entorns amb dificultats socioeconòmiques.

La campanya de Nadal destina els recursos obtinguts a un total de 26 centres, que  acullen prop de 3.000 infants, cada tarda a la sortida de l’escola. El seu objectiu és que tots els nens i nenes tinguin les mateixes oportunitats que la resta d’infants i puguin desenvolupar-se i créixer de forma positiva, a través del reforç escolar, les activitats educatives i de lleure, el treball d’hàbits i l’acompanyament emocional i psicològic.

Els donatius de particulars i empreses permeten fer possibles alguns projectes com el treball amb les famílies, els costos de tractaments bucodentals dels infants dels centres que no poden assumir les famílies, incrementar el nombre d’infants i adolescents atesos, les millores per dignificar sales i espais, o la compra de material necessari per realitzar les activitats educatives i socials com ordinadors, material escolar, alimentació, etc.

A més de fer una crida a particulars i empreses, la campanya solidària també inclou altres iniciatives com la recollida de joguines per al Nadal, un mercat solidari de segona mà que tindrà lloc a l’Escola Vedruna Raval el 15 de desembre, una màsterclass de Zumba i moltes activitats que empreses i particulars organitzen per iniciativa pròpia per recollir material i diners per als centres socioeducatius.

Si vols que la teva col·laboració arribi a aquells nens i nens que més ho necessiten pots fer un donatiu on-line a www.peretarres.org/donatius o trucar-nos al 93 430 16 06

Campanya solidària de Nadal