Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies

El conseller Damià Calvet reivindica la mirada social en les polítiques d’habitatge i mobilitat

03.02.19

“Cohesió territorial, equilibri social” ha estat el títol de la conferència en el Fòrum Social Pere Tarrés que ha va oferir l’1 de febrer el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvetque va ser presentat per Carles Campuzano, diputat al Congrés dels Diputats.

Damià Calvet ha reivindicat la vessant social de la conselleria de Territori i Sostenibilitat que dirigeix. “L’àmbit social va més enllà de salut o benestar”, ha afirmat Calvet, que ha reivindicat que ella seva conselleria té “ànima social, ja que treballen des d’una triple sostenibilitat, ambiental, econòmica i social”.

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha destacat que “tenim que necessitat d’un país connectat amb l’economia digital sense que aquest factor impliqui desregularització ni precarització, sinó el valor de la tecnologia al servei de la prosperitat de tothom”. En relació a la mobilitat, el conseller Calvet ha declarat que “l’èxit del sistema integrat de transport són els 1.000 milions de viatges realitzats en transport públic” i ha afegit que Catalunya necessita polítiques en entenguin la mobilitat com a servei públic.

Davant d’una audiència de més de 70 persones el Conseller ha parlat d’habitatge emfatitzant la necessitat d’afavorir que el sector privat s’incorpori a crear habitatge assequible en règim de lloguer. “Cal atendre emergències com les desnonaments o les famílies vulnerables” ha remarcat Calvet.

Pel Fòrum Social Pere Tarrés de la Fundació Pere Tarrés han passat personalitats com ara presidents de la Generalitat, Artur Mas, José Montilla i Jordi Pujol; el president del Parlament Europeu, Hans-Gert Pöttering; l’Abat de Montserrat, i experts del món acadèmic i empresarial, entre d’altres ponents.

Fòrum Social Pere Tarrés amb Damià Calvet