Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies
  • Uns 180 joves dels centres d’esplai MCECC-Fundació Pere Tarrés han començat avui la formació com a monitors i directors
  • Comparteix a les xarxes socials

Uns 180 joves dels centres d’esplai MCECC-Fundació Pere Tarrés han començat avui la formació com a monitors i directors

22.08.17

Uns 180 joves del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés han començat avui, i fins el 30 d’agost, els cursos de monitors/es i directors/es de lleure a la casa de colònies de La Ruca (Bages) i a l’alberg La Sala (Berguedà). Els cursos residencials esdevenen un espai de convivència i formació vivencial intensiva que permeten que alumnes i professors comparteixin experiències i reflexions al voltat del lleure, combinant les classes magistrals amb les sessions pràctiques i el treball en petits grups.

Durant els nou dies que dura el curs, 12 professors de l’Institut de Formació impartiran els diferents tallers i formacions específiques en àrees com l’educació emocional, la violència de gènere, la interculturalitat, les discapacitats i l’educació per al desenvolupament, entre d’altres. Els tallers incidiran explícitament en l’educació en valors i posaran atenció a les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos. Per a la Fundació Pere Tarrés, comptar amb monitors i monitores formats és fonamental atès que desenvolupen una tasca amb molta responsabilitat.

La formació de monitors està adreçada als majors de 18 anys que ja estiguin treballant com a animadors de lleure o que vulguin complementar el seu títol amb el de director/a d'activitats de lleure infantil i juvenil. Amb l'obtenció del títol els joves podran accedir a ofertes de feina remunerada i alhora tindran una oportunitat excel·lent per renovar les idees, consolidar metodologies i compartir experiències amb altres joves que realitzen una tasca similar. Any rere any, aquests cursos residencials s'han consolidat com un espai de convivència i de formació vivencial intensiva.

Cursos residencials monitors/es directors/es estiu 2017

El Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés és una federació que agrupa més de 180 centres d’esplai de les diòcesis de Barcelona, Terrassa, Sant Feliu de Llobregat, Lleida, Solsona, Tarragona, Tortosa i l’Urgell. Amb un bagatge de 60 anys d’experiència, és l’entitat d’educació en el lleure més gran de Catalunya amb més de 17.700 infants, adolescents i joves i la tasca educativa i voluntària de més 3.500 monitors.