Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies

La Fundació Pere Tarrés i FEDAC col·laboraran per reforçar l’acció educativa fora de l’aula

27.05.20

La finalitat educativa amb especial rellevància del lleure i els valors de l’humanisme cristià són alguns dels elements comuns que comparteixen la Fundació Pere Tarrés i la FEDAC, fundació educativa que gestiona les 24 escoles de les Dominiques a Catalunya. La voluntat per desenvolupar una acció educativa fora de l’aula que sigui de qualitat, coherent, alineada amb aquests valors evangèlics i, alhora, innovadora pedagògicament és el que ha impulsat a col·laborar les dues entitats. 

Amb aquest conveni, la Fundació Pere Tarrés posa a disposició de la FEDAC la seva xarxa de cases de colònies per a convivències escolars i activitats de vacances així com el seu equip d’educadors per dinamitzar les activitats educatives i de lleure. També ofereix les seves colònies d’estiu, Setmana Santa i Nadal tant als alumnes de les escoles de la FEDAC com als fills i filles del seu personal. La realització de casals d’estiu i els monitors i monitores del menjador escolar per als centres de la FEDAC és una altra de les propostes més destacades que recull aquest acord.

La formació contínua i el reciclatge dels professionals de l’educació per acompanyar les noves generacions en el seu procés d’aprenentatge en un món en canvi constant és un dels reptes de l’educació actualment. L’educació en el lleure desenvolupa competències i habilitats que cada cop estan tenint més presència dins de les aules. Per aquest motiu, la Fundació Pere Tarrés posa a disposició de la FEDAC la seva escola de formació d’educació en el lleure, la més gran de Catalunya, per formar els equips de la FEDAC ja sigui en cursos impartits directament a les seves escoles o en cursos ordinaris oberts. 

Finalment, les dues entitats, convençudes de la importància de l’educació en el lleure per al desenvolupament dels infants i preocupades per facilitar l’accés dels infants en situació vulnerable a aquestes activitats, posaran en marxa un programa de beques. Gràcies a aquesta iniciativa, els alumnes de famílies en situació vulnerable de les escoles de la FEDAC podran participar en colònies i casals d’estiu becats per la Fundació Pere Tarrés. 

Per garantir la coherència amb els valors cristians  i el projecte educatiu, així com l’agilitat en la resposta i la proximitat a les necessitats que puguin tenir les escoles de la FEDAC, la Fundació Pere Tarrés disposarà d’un professional que vetllarà per les relacions entre les dues fundacions, així com entre totes les escoles de la FEDAC i els departaments de la Fundació Pere Tarrés. 

Està previst que un cop acabat el curs el programa tingui una continuïtat durant els mesos de juliol i agost amb els infants, joves i adolescents, en funció de com evolucioni el control de la pandèmia i dels protocols i recomanacions que determinin les autoritats sanitàries.