Sala de premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a notícies
  • Víctor Küppers: “No podem canviar les circumstàncies, però sí que podem escollir l’actitud amb què ens hi enfrontem”
  • Comparteix a les xarxes socials

Víctor Küppers: “No podem canviar les circumstàncies, però sí que podem escollir l’actitud amb què ens hi enfrontem”

14.03.17

“Viure amb entusiasme. Com aplicar-ho al món de l’educació”, va ser el títol de la conferència organitzada per la Fundació Pere Tarrés que va pronunciar el formador, consultor i escriptor Víctor Küppers a Tarragona. La sala d’actes del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona estava plena a vessar d’educadors, monitors, professors i altres professionals del món de l’educació que van escoltar amb molta atenció durant els 45 minuts que va durar la conferència.

Entusiasme, amabilitat, il·lusió i actitud positiva van ser alguns dels conceptes que més es van escoltar. De fet l’entusiasme, junt amb educació, compromís i responsabilitat és un dels quatre pilars del tarannà de la Fundació Pere Tarrés. Això sí, Küppers va començar el seu discurs amb un petit retret, “no m’agrada que em presentin com un expert, jo retallo i enganxo les idees que m’agraden per acabar muntant un discurs”, deia. I afegia “el meu àmbit és la psicologia positiva”.

“Que mai ningú s’acosti a tu sense que al marxar es senti una mica més feliç”, això deia Teresa de Calcuta i aquesta és una actitud que molts dels assistents a la sala, la majoria professionals que treballen en contacte amb altres persones, es mostraven convençuts d’aplicar. En aquest sentit va fer especial èmfasi en les formes que tenim cap als altres, en la manera de tractar l’altre gent. “Estem en aquesta vida per ajudar-nos”, deia. “No podem canviar les circumstàncies, però sí que podem escollir l’actitud amb què ens hi enfrontem”, explicava el formador, i afegia que és per aquest motiu que és tant important encarar la vida animats, perquè és així com les persones traiem el millor de nosaltres mateixos.

La nostra professionalitat té molt a veure amb la manera de ser, i si ets bona persona segur que seràs un millor professional. Aquesta és una altra de les idees que van sortir durant els 45 minuts de conferència i que és especialment aplicable al públic assistent a l’acte. Unes 250 persones que es va mostrar molt atentes i disposades a escoltar durant tota la conferència i que va acabar molt satisfetes amb la conferència.

L’acte al Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona el va conduir el periodista i coordinador de l’ARA Camp de Tarragona, Jordi Salvat. En el seu torn de paraula, el director general de la Fundació Pere Tarrés, Josep Oriol Pujol, ja va avisar que la conferència no deixaria a ningú indiferent. Pujol també va recordar les conferències dels dos anys anteriors, la del periodista Carles Capdevila i la del filòsof Francesc Torralba, i com totes dues van ser una gran eina per transmetre uns valors amb què la Fundació es sent plenament identificada.

La regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Reus, Maria Rosa Sardà, va ser l’encarregada de tancar l’acte, i ho va fer invitant a tots als assistents a pensar en si els seus alumnes els veuen amb el mateix entusiasme que va demostrar Víctor Küppers durant la seva conferència.

Viure amb entusiasme. Com aplicar-ho al món de leducació

La delegació de Tarragona desenvolupa programes per a escoles i administracions públiques com els casals d’estiu, menjadors escolars, activitats extraescolars i acollides, Unitat d’Escolarització Compartida, transport escolar, dinamització de biblioteques i activitats de cap de setmana i estiu per adults amb diversitat funcional i monitors de suport en les escoles per a infants amb necessitats educatives especials.