Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies

“Cal crear noves polítiques per les noves desigualtats” Camil Ros al Fòrum Social

05.07.17

“Per un nou Estat del benestar”, ha estat el títol de la conferència del Fòrum Social Pere Tarrés que va oferir Camil Ros, secretari general de la UGT a Catalunya, presentat per Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural, el passat divendres 30 de juny.

“Camil Ros és un sindicalista de prestigi” va afirmar Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural a la seva presentació del ponent del Fòrum Pere Tarrés. Després de la presentació i de la benvinguda institucional per part del director general de la Fundació Pere Tarrés, Josep Oriol Pujol i Humet, va ser el moment del parlament del secretari general de la UGT.

“Estic content de participar en un Fòrum que es fa en un alberg”, amb aquesta afirmació va començar la seva intervenció el secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, que va reclamar crear noves polítiques socials davant “les noves desigualtats. En la seva conferència “Per un nou Estat del benestar” del Fòrum Social Pere Tarrés, Ros va criticar que el sistema encara conviu amb les polítiques públiques dels anys 90. “Les polítiques socials de fa 20 anys ja no són aplicables a la situació actual”, va afirmar.

En una intervenció basada en la diagnosi, en la reflexió i en la proposta, Camil Ros va afirmar que “nou no és sempre sinònim de millor” en referència a realitats com la precarietat, l’explotació laboral, els treballadors pobres o la cronificació de la pobresa. Davant aquesta realitat, Ros va afirmar que “cal definir un nou model de l’Estat del benestar al llarg de la vida”. “Els poders econòmics han sobrepassat a les estructures polítiques”, va afegir. Com a conclusió de la seva intervenció, Camil Ros va fer una crida a tenir una “visió més humanista de la vida”.

Pel Fòrum Social Pere Tarrés de la Fundació Pere Tarrés han passat personalitats com ara els presidents de la Generalitat, Artur Mas, José Montilla i Jordi Pujol; el president del Parlament Europeu, Hans-GertPöttering; l’Abat de Montserrat, i experts del món acadèmic i empresarial, entre d’altres ponents.

Camil Ros al Fòrum Social Pere Tarrés