Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies

Gairebé 500 infants en situació vulnerable comencen els casals socials

29.07.19

Aquest matí uns 450 infants en situació de vulnerabilitat social han començat els 11 casals d’estiu que durant el mes d’agost la Fundació Pere Tarrés organitzar per assegurar que els nens i nenes de famílies amb dificultats reben un acompanyament educatiu i social durant aquest mes, un període on aquests infants i les seves famílies necessiten aquesta ajuda atès que es la xarxa d’assistència social disminueix els seus recursos.

Del 29 de juliol al 23 d’agost la Fundació Pere Tarrés realitzarà 11 casals d’estiu adreçats a infants i joves en situació de vulnerabilitat social a les ciutats de Barcelona, Granollers, L’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Ripollet, Sabadell, Tarragona i Mallorca. Aquests casals estan promoguts a través de la Fundació Pere Tarrés i els infants estan derivats pels serveis socials municipals.

En total, als casals hi participaran 450 infants en situació vulnerabilitat social becats per la Fundació Pere Tarrés a través de la seva campanya solidària Ajuda’ls a créixer – Cap infant sense colònies. Els casals es realitzaran, majoritàriament, de dilluns a divendres de 9 a 15h. Aquestes activitats d’estiu són la continuació de l’acció preventiva que els centres socioeducatius, els centres d’esplai i altres dispositius realitzen durant el curs escolar i pretén ser un enllaç amb les activitats que tornaran a iniciar el curs vinent.

Part de les famílies que participen de les colònies són recurrents cada any. "Els meus fills volen repetir sempre, quan estan allà ja no volen tornar", comentava una de les mares. En aquest sentit una de les monitores havia participat de la colònia com a infant i ara segueix com a monitora per poder retornar l'oportunitat que se li va donar.

La setmana passada també van sortir els primers autocars camí de les colònies socials, que marcaven l’inici de les activitats que la Fundació Pere Tarrés ha preparat per a infància en situació de vulnerabilitat social a finals de juliol i agost. Només durant el mes d’agost, la Fundació Pere Tarrés organitzarà colònies i casals d’estiu per a més de 1.100 infants, tots becats gràcies a la campanya solidària “Ajuda’ls a créixer – Cap infant sense colònies”, que compta amb la col·laboració de les administracions públiques, entitats, empreses i donants particulars. 

En total, 4.500 infants gaudiran durant aquest estiu d’una beca gràcies a la campanya Ajuda’ls a créixer de la Fundació Pere Tarrés, un 11% més que l’any anterior. Aquesta campanya compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Tarragona, el Ministerio de Trabajo y Asuntos Sociales a través de la casella del 0,7% d’altres finalitats socials, així com amb els donatius de molts particulars i empreses.