Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies

Comencen les activitats d’estiu de la Fundació Pere Tarrés a Catalunya i Balears

05.07.20

Amb l’arribada de l’estiu i el final d’un curs escolar excepcional, el passat 22 de juny van començar les activitats d’estiu de la Fundació Pere Tarrés, l’entitat de lleure més gran de Catalunya i Balears. Tot i que, donada la situació actual, el ritme d’inscripcions es va dur a terme més tard en el calendari, en les darreres setmanes prèvies es va accelerar, especialment des que es van conèixer les mesures de seguretat i les fases de desconfinament. D’aquesta manera, actualment, les activitats d’estiu de la Fundació Pere Tarrés i els 200 centres d’esplai federats del Moviment de Centres d’Esplais Cristians Catalans (MCECC) compten amb més de 17.200 infants i joves inscrits en colònies i casals d’estiu, a més de campaments i rutes, activitats pròpies de l’època estiuenca.

Tornar a gaudir del lleure amb seguretat

La Fundació Pere Tarrés ha adaptat totes les activitats i instal·lacions als protocols i normatives decretats per les autoritats sanitàries per a prevenir el Covid-19. És per això que la Fundació Pere Tarrés destinarà més de 80.000 euros a la compra de materials sanitaris i farà arribar materials de protecció a prop de 150 centres d’esplai i centres socioeducatius de la xarxa de centres adherits a l’entitat. Tot, per tal de poder viure, un cop més, un estiu inoblidable i que serà més necessari que mai per als infants.

La Fundació Pere Tarrés considera que les activitats d’educació en el lleure són clau en el desenvolupament dels infants, adolescents i joves. Donades les circumstàncies, el lleure, després de setmanes de confinament i emergència sanitària, serà més important que mai perquè oferta lúdica comptarà amb una funció socialitzadora i pedagògica. 

Campanya solidària ‘Cap infant sense colònies’

Una de les prioritats d’aquest estiu, a més de respectar les mesures higienicosanitàries, està sent assegurar l’equitat social perquè cap infant es quedi sense participar en les activitats de lleure. Enguany, la Fundació Pere Tarrés, a través del programa ‘Cap infant sense colònies’ ha rebut, fins el moment, més de 3.000 sol·licituds perquè els infants en situació de vulnerabilitat social puguin gaudir d’activitats d’estiu.

La Fundació al territori català

Els primers en obrir les seves portes van ser els casals d’estiu de la província de Barcelona. Com ara a Barcelona ciutat, Barberà del Vallès, Premià de Mar, Sant Vicenç dels Horts, Cerdanyola del Vallès i Sant Just Desvern. Algunes de les imatges insòlites que van deixar els primers dies d’activitats van ser l’entrada per torns a les instal·lacions, les mascaretes, la higiene recurrent de mans, la distància física entre els infants i la distribució en grups reduïts per tal d’evitar contagis.

Una setmana després de Barcelona, van iniciar la seva activitat a la Catalunya central on, per segon any consecutiu, la Fundació Pere Tarrés ha organitzat 4 casals a Sallent, Cabrianes i Monistrol de Montserrat (Bages) i a Guissona (Segarra), amb un total de 550 infants i joves inscrits.

Pel que fa a la comarca del Maresme, la primera setmana d’activitat, la Fundació Pere Tarrés ha organitzat 11 casals a la comarca del Maresme, a Mataró, Arenys de Mar i Pineda de Mar, amb un total de 280 infants i joves inscrits.

En el cas de la demarcació de Tarragona,  123 nens i nenes d’entre 3 i 12 anys van començar les activitats en els Casals d’estiu municipals,  sota l’organització de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, amb la col·laboració de la conselleria d’Educació de l’Ajuntament  i la gestió de les activitats que va a càrrec de la Fundació Pere Tarrés. Les inscripcions als casals es fan per setmanes i fins el moment n’hi ha 586 que es distribueixen al llarg de tot el mes.

Més activitats a Mallorca

Per segon any consecutiu, la Fundació Pere Tarrés organitza 3 escoles d´estiu a la demarcació de Mallorca, els quals inicien activitats amb el 100% d’ocupació, el que suposa 150 infants i joves, i amb llista d’espera.

Els centres són escoles d´estiu que organitzen activitats organitzades per la Fundació Pere Tarrés en col·laboració amb l´àrea de  Serveis Socials de l’Ajuntament de Palma, Fundació Sa Nostra, Fundació Barceló, Escola Verge de Lluc, la Fundació Sant Joan de Déu Serveis Socials Mallorca i Càritas.

Compromesos amb la sostenibilitat

Des de la Fundació Pere Tarrés es manté el compromís amb la seguretat dels participants en les activitats i és per això que s’han adaptat les activitats de lleure i les seves cases de colònies i albergs a les normatives actuals. L’objectiu és assegurar un estiu de diversió, socialització i benestar emocional on els infants, tot i el context diferent d’aquest any, puguin gaudir tant com sempre de les activitats de lleure. En el cas del casals, enguany treballaran els valors proposats pels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) com a eix temàtic de les activitats.