Sala de premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a notícies
  • Seguim treballant per reivindicar el valor educatiu de les colònies

Seguim treballant per reivindicar el valor educatiu de les colònies

28.10.16

Les entitats impulsores del projecte “Colònies i educació”, ACELLEC, ACCAC i La Confederació, de la que forma part la Fundació Pere Tarrés, segueixen treballant pel reconeixement de les colònies escolars com a activitat pedagògica imprescindible en el sistema educatiu del país.

Les tres entitats impulsores del projecte “Colònies i educació” s’han adreçat a tots els centres educatius de Catalunya d’ensenyament infantil, primari i secundari per animar-los a programar colònies escolars oferint-los col·laboració i suport per adaptar els programes d’activitats a les seves prioritats i objectius pedagògics. Els presidents de l’Acellec, l’ACCAC i la Confederació han firmat conjuntament una carta en la que es destaquen els valors educatius de les colònies escolars i s’ofereixen per compartir els seus recursos i eines convertir les estades en cases de colònies en una experiència única per als estudiants.

La funció educativa de les colònies escolars
Els projectes educatius dels centres escolars contemplen la realització de sortides i colònies que, a part de la funció educativa específica, ofereixen l´oportunitat que tots els infants i joves gaudeixin del dret al lleure. Aquesta tradició de més de 120 anys s’ha convertit en una eina clau el sistema educatiu català per treballar aspectes formatius com la convivència o la relació amb la natura. “Les colònies, convivències, campaments i sortides escolars són una motivació per a infants i joves, pel valor que tenen, pel fet educatiu intrínsec que comporten, per la tradició, l’esforç, la novetat, l’experiència viscuda i molts altres aspectes que fan de les colònies i de les activitats de lleure una oportunitat única” afirma Pere Vives, cap de Colònies i Educació Ambiental de la Fundació Pere Tarrés.

Durant l’any 2015 un total de 13.770 infants de 221 escoles van participar en les propostes de colònies escolars de la Fundació Pere Tarrés que es van realitzar en els 9 centres d´educació ambiental i cooperació, situats en indrets naturals on gaudir i aprendre de l´entorn. Els infants i adolescents van esdevenir protagonistes de mil aventures acompanyats sempre per equips d´educadors i monitors preparats per desenvolupar els diferents programes.