Sala de premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a notícies
  • La Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL, el primer centre català en obtenir la certificació integral de qualitat de l’AQU
  • Comparteix a les xarxes socials

La Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL, el primer centre català en obtenir la certificació integral de qualitat de l’AQU

30.06.16

La Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – Universitat Ramon Llull ha esdevingut el primer centre del Sistema Universitari Català en obtenir la certificació del Sistema de Garantia Interna de la Qualitat (SGIQ) per part de l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU).

La certificació del SGIQ és fruit del ferm compromís de la Facultat d’Eduació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL d’oferir programes formatius de qualitat que incloguin en el seu funcionament mesures per assegurar la seva contínua avaluació i millora. La certificació s’ha produït en el marc d’un programa pilot entre la Facultat Pere Tarrés –URL i l’AQU Catalunya que ha contribuït a la definició dels estàndards de valoració dels centres que en un futur vulguin a obtenir-la.

“Aquesta certificació constitueix un element clau en la garantia de la qualitat de la formació impartida des de la Facultat que es consolida juntament amb altres valors com són la capacitat d’adaptar-nos a les necessitats particulars de cada estudiant, l’autoexigència, els vincles amb la praxi professional o la proximitat del professorat” ha afirmat Paco López, degà de la Facultat. El degà ha afegit que “la certificació és el resultat d’una feina col·lectiva i continuada de tot l’equip humà de la Facultat Pere Tarrés, de la implicació i compromís dels caps de pràctiques i de la col·laboració d’estudiants, exalumnes i representants d’entitats socials i col·legis professionals”.

El reconeixement integral de qualitat se suma a l’acreditació de totes les titulacions oficials que imparteix la Facultat Pere Tarrés - URL: el Grau en Educació, el Grau en Treball Social, el Màster Universitari en Direcció i Intervenció en Serveis Social i el Màster Universitari en Models i Estratègies d’Acció Social i Educativa en la Infància i Adolescència. Totes quatre han estat reconegudes, a més, amb la menció especial que AQU Catalunya atorga en relació al processos d’orientació i inserció laboral dels titulats.

Inserció Professional i Ocupació

L’Educació Social i el Treball Social són dues professions amb alts nivells d’inserció laboral. Així ho constata el 6è. Estudi sobre la Inserció Laboral que ha realitzat Fundació Pere Tarrés on es recull un 86% dels alumnes que van finalitzar els seus estudis a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – Universitat Ramon Llull durant el curs 2014-2015 ja s’han incorporat al mercat laboral.

Per estudis, el percentatge de graduats en Treball Social que ja estan treballant és del 83% mentre que en Educació Social és del 88%. Cal destacar que per Treball Social la contractació sempre requereix la titulació, cosa que encara no és un criteri generalitzat en tots els àmbits d’Educació Social. Només un 3% dels enquestats està a l’atur mentre que el 9% restant ha optat per continuar els seus estudis a través de màsters o postgraus o formació contínua.

Alt nivell de satisfacció amb els estudis

Als enquestats també se’ls va preguntar pel seu nivell de satisfacció amb els estudis i la seva aplicació al món laboral. Així, un 86% de les persones titulades tornarien a cursar els mateixos estudis si haguessin de començar de nou i el 87% afirma que repetiria el Grau en la mateixa universitat. La valoració de la formació rebuda ha estat d’un 7,8 sobre 10 i el 77% ha afirmat que la formació rebuda és adequada a la realitat.