Sala de premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a notícies
  • Quatre alumnes de la Facultat Pere Tarrés – URL han estat beneficiades amb les beques Santander-URL 2016-2017
  • Comparteix a les xarxes socials

Quatre alumnes de la Facultat Pere Tarrés – URL han estat beneficiades amb les beques Santander-URL 2016-2017

05.10.16

La Universitat Ramon Llull ha atorgat quatre de les trenta dotacions de la convocatòria de beques Santander – URL 2016-2017 a alumnes de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL. L’import de les beques, de 1.000€ cadascuna, té la voluntat de fomentar la mobilitat internacional amb reconeixement acadèmic de fora d’Europa.

Quatre alumnes de la Facultat d’Educació Social i Treball Social de la Universitat Ramon Llull han obtingut les beques Santander – URL 2016-2017 gràcies a les quals podran fer una estada acadèmica a Brasil, Guatemala i Bolívia. Alicia Tió de Gispert, estudiant del Grau en Treball Social ha escollit la Universitat Pontifícia de Rio de Janeiro (Brasil) com a destí per la seva estada. Aida Moraleja i Maria Immaculada Aura, estudiants del Grau en Educació Social, han escollit la Cooperativa Nuevo Horizonte (Guatemala). Per últim, Núria Farré, estudiant del Màster en Desenvolupament, Cooperació i Acció Comunitària, viatjarà a InteRed (Bolívia).

Aquesta experiència està sent molt satisfactòria, no només en l’àmbit acadèmic sinó també des d’un punt de vista personal, a través del contacte amb una altra cultura, costums, gastronomia, paisatge, llengua i societat.” Ens explica Alicia Tió des de Brasil i afegeix “que durant sis mesos seré estudiant a la Pontíficia Universidade Católica de Rio de Janeiro (Brasil). Durant aquest temps estic combinant tant l’estudi com les pràctiques. En la vessant acadèmica, continuo els meus estudis en Treball Social, cursant diverses assignatures que m’estan aportant coneixements molt interessants. No és només un aprenentatge acadèmic, sinó també cultural i lingüístic, ja que les classes són impartides en portuguès. Pel que fa a les pràctiques estic preparant un projecte per a infants per poder desenvolupar-lo a una comunitat de la ciutat de Rio de Janeiro, juntament amb la Universitat”.

“L´oportunitat de poder conviure amb les persones de la Cooperativa Nuevo Horizonte (Guatemala) se´m presenta com una gran experiència de desenvolupament personal, on desitjo poder escoltar el potencial coneixement d´ells i aprendre moltes noves coses.” Afirma Maria Immaculada Aura des de Guatemala. “Ens trobem tots dins d´una pròpia realitat, però al cap i a la fi la realitat del món integra la de cada ésser humà. Compartir i interactuar és el que desitjo i a través d´això aportar en el que pugui i adquirir alhora molta riquesa no material”.

Aida Moraleja, també des de Guatemala, ens explica que “El nostre propòsit és aprendre el màxim possible d´aquesta nova realitat en la que viurem uns mesos. Enriquir-nos tan de manera professional, com personal, de totes les experiències que vivim aquí i de totes les persones que coneguem. A més a més, d´aportar el nostre granet de sorra on es necessiti, per seguir tirant endavant aquesta comunitat”.

L’estudiant del Màster en Desenvolupament, cooperació i acció comunitària, Núria Farré, explica que durant la seva estada a Bolívia realitzarà pràctiques a la ONG InteRed on “podré desenvolupar i participar en diverses activitats i projectes relacionats amb educació i gènere, com la implementació de tallers sobre coeducació per a professorat, famílies i infants, en diferents Unitats Educatives. Tota una experiència que, de ben segur, m’aportarà molt tant a nivell professional com personal”.

Les beques mostren com la Universitat Ramon Llull, i per extensió, la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés, creu firmament en la idea de la internacionalització ja que la vinculació internacional augmenta la qualitat dels estudis, de la investigació i de les perspectives de les persones que hi participen. Actualment, la URL té més de 380 convenis amb universitats de tot el món i els seus centres tenen relació amb més de 90 xarxes internacionals d’exalumnes.