Sala de premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a notícies
  • La Fundació Pere Tarrés implementa el projecte “I’m Here” al barri de Baró de Viver de Barcelona

La Fundació Pere Tarrés implementa el projecte “I’m Here” al barri de Baró de Viver de Barcelona

15.09.16

La Fundació Pere Tarrés ha portat a terme el projecte “I’m Here” amb els joves del Servei de Dinamització Juvenil que gestiona al Districte de Sant Andreu (Ajuntament de Barcelona). El projecte ha tingut un doble èxit, per una banda ha generat un procés participatiu entre els adolescents de la sala Jove de Baró de Viver i per l’altra ha positivitzat la imatge que els joves tenen del seu barri barceloní.

Prop d’una setanta de joves assisteixen cada tarda a la Sala Jove de Baró de Viver, on es treballa per projectes. Set d’aquests joves, d’entre 12 i 16 anys, han dut a terme el projecte “I’m here”, que ha consistit en dissenyar un logotip i estampar-lo en una motxilla i una samarreta. Per fer-ho, els adolescents han fet formació sobre estampació i han generat materials per fer difusió de la Sala en espais com la festa major del barri.

Posteriorment, s’ha elaborat un vídeo sobre el barri i el projecte per posar en valor Baró de Viver i convidar a un altre Espai Jove a fer xarxa i participar en un procés similar sobre el seu barri. L’objectiu final és aconseguir la vinculació entre els joves de diferents barris del Districte de Santa Andreu, i de Barcelona més endavant.

L’adolescència i els serveis de dinamització juvenil

En els primers anys de l’adolescència, a partir dels 12 anys, són una etapa marcada per molts canvis físics, mentals, emocionals i socials. En aquest moment els joves prenen decisions sobre els seus amics, els esports, els estudis i l’escola, entre d’altes. Per ajudar-los en el seu procés de desenvolupament personal, les joves poden adreçar-se als serveis de dinamització juvenil com el de la Sala Jove de Baró de Viver de l’Ajuntament de Barcelona que gestiona la Fundació Pere Tarrés.  

Projectes com “I’m here” del barri de Baró de Viver activen la participació dels joves per desenvolupar un espai creatiu i incorporen la dimensió comunitària de les seves accions i metodologies quotidianes. En una etapa marcada per l’egocentrisme, el projecte “I’m here” permet conscienciar-los que poden participar dels processos de canvi i transformació social del seu territori.