Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies

Hem concedit 12.175 beques per a colònies i casals d’estiu per a 4.171 infants en situació de vulnerabilitat social

12.09.19

Aquest estiu, 4.171 infants en situació de vulnerabilitat social han tingut l’oportunitat de poder participar en 12.175 activitats de colònies i casals d’estiu becats per la Fundació Pere Tarrés gràcies a la campanya “Ajuda’ls a créixer”. Donar aquesta oportunitat als nens i nenes de famílies amb dificultats socioeconòmiques aquest estiu  ha estat possible gràcies al suport de la Generalitat de Catalunya, del Govern de les Illes Balears, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Tarragona, el 0,7% de l’IRPF per “altres finalitats socials” i la col·laboració de diverses organitzacions, empreses i particulars. En total, la Fundació Pere Tarrés ha destinat 1.081.896,08a aquests ajuts.

Per concedir les beques, la Fundació Pere Tarrés realitza un rigorós procediment per analitzar la situació socioeconòmica de cada nena o nen, i assignar-li l’activitat d’educació en el lleure més adient. La satisfacció dels infants i les famílies que hi participen queda reflectida en els comentaris que fan arribar a l’equip d’educadors. Així ho explica Amal, 12 anys, que ha rebut una beca per anar de colònies aquest estiu a Begues: " El que m’agrada més d’anar de colònies és fer nous amics i amigues, els jocs de nit i banyar-nos a la piscina. A més, els monitors són molts amables amb nosaltres. Anirem de colònies cada any, tot el que puguem!”.

Amb aquesta campanya, la Fundació Pere Tarrés pretén que cap infant es quedi sense colònies ni casals d’estiu a causa de les dificultats socioeconòmiques de les seves famílies i així garantir l’accés a l’educació en el lleure de tots els nens i nens. De fet, per a molts d’aquests infants, aquests dies de colònies i casals suposen un trencament amb la seva realitat quotidiana. Poder jugar amb altres infants i joves de la seva mateixa edat, en un entorn educatiu, amb monitors i monitores pendents d’ells i que esdevenen el seu referent és una experiència que tant els mateixos infants i joves com les famílies destaquen essencial per al seu creixement com a persones.

Distribució dels infants becats

Aquest estiu, la Fundació Pere Tarrés ha incrementat els seus esforços per oferir colònies i casals d’estiu becats durant el mes d’agost, moment en què la situació dels infants en situació de pobresa s’agreuja perquè disminueix la xarxa d’assistència social i els recursos.

De fet, conscients de la importància que té treballar en xarxa amb altres entitats i els serveis socials per aconseguir el benestar dels més petits, la Fundació Pere Tarrés ha tornat a buscar la col·laboració dels serveis socials municipals d’ajuntaments on la Fundació Pere Tarrés porta projectes socials i educatius per infància en situació vulnerable. D’aquesta manera, s’han becat colònies i casals per infants atesos a serveis socials de les ciutats de Barcelona, Badalona, Granollers, Montcada i Reixac, Sabadell, Molins de Rei, L’Hospitalet de Llobregat, Pineda de Mar, Mataró, Tarragona, Ripollet i Mallorca.

Aquests 4.171 infants són part dels més 33.700 nenes i nens que aquest estiu han participat en les colònies i casals de la Fundació Pere Tarrés, l’entitat d’educació en el lleure més gran de Catalunya amb 200 centres d’esplai federats.

I un cop finalitzades les colònies i casals d’estiu, la campanya solidària “Ajuda’ls a créixer” de la Fundació Pere Tarrés continua treballant per facilitar la igualtat d’oportunitats dels infants en el seu accés a l’educació en el lleure durant el curs escolar a través de les beques per a colònies escolars i de l’activitat dels centres socioeducatius.

La Fundació Pere Tarrés vol agrair la col·laboració en la campanya “Ajuda’ls a créixer –Cap infant sense colònies” a les administracions, empreses i particulars així com a l’Agrupació d’Amics de la Fundació Pere Tarrés; Abacus Cooperativa; AGM; Alsina Graells: Ascensors Camprubí; Baixbus; Barcelona Centre Ortodòncia; Boboli; Callumat Correduria d'Assegurances; Càritas; Càrnia; Catalunya Ràdio; Cinemes Texas; Diari Ara; Digital Screen; El Periódico; Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya; Festival Cruïlla; Fluidra; Full Dominical; Fundació DAMM; Fundació DiR; Fundació Migranodearena; Fundació Probitas; Granini; Illa Diagonal; Isdin; La Vanguardia; Lavinia; Mandiram Centro; Mapelclis; M-Automoción; MCD Grup; Merbeyé; Moventia; Natur Import; Nivea; Obra social Fundació “la Caixa”; Promoviatges; Rac 1; Ràdio Estel; Saba; Sades; Solvetia; Televisió de Catalunya; Tibidabo; Transports Metropolitans de Barcelona; Vimifar; Würth; Zurich.

Colònies i casals socials de l'estiu 2019