Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies

“Els esplais sou un actiu del nostre país”, Pere Aragonés, vicepresident del Govern, a l’assemblea del MCECC

28.01.19

“Els esplais sou escoles de ciutadania, un actiu del nostre país al que no podem renunciar” va afirmar Pere Aragonés, vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, durant la seva intervenció a l’Assemblea General Ordinària (AGO) del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés que va tenir lloc dissabte 26 de gener al Teatre l’Amistat de Premià de Mar. Durant el seu parlament, Aragonés va reconèixer davant dels gairebé 300 responsables de centres d’esplai la transcendència de l’educació en el lleure a Catalunya afirmant “els esplais heu esdevingut una estructura de país, i els esplais del MCECC hi teniu un paper molt important”.

A més de la presència de Pere Aragonès, l’acte públic de l’AGO dels esplais vinculats a la Fundació Pere Tarrés va comptar amb la presència del bisbe de Girona, Francesc Pardo, responsable de la Pastoral Juvenil de la Conferència Episcopal Tarraconense, que es va adreçar als responsables aconsellant-los que no actuïn com a monitors, sinó que siguin monitors i va afegir que la seva tasca educativa en el lleure és una “llavor que donarà fruit al llarg de la vida dels infants i joves dels que són referents”. El president del MCECC, Xavi Nus, també va intervenir a l’acte públic afirmant que “els esplais son una escola de vida on s’aprèn el respecte per la natura i el coneixement del país, el sentiment de pertinença a un grup, l’estima a l’altre i la voluntat de transformar i millorar el nostre entorn”.

L’Assemblea General Ordinària
Oferir als monitors/es dels centres d’esplai punts de trobada, dinamització, reflexió i formació va ser un dels objectius del MCECC-Fundació Pere Tarrés. Justament durant l’assemblea es va presentar la Trocajove, que tindrà lloc a Riudoms el cap de setmana del 16 i 17 de març i la trobada de monitors, que se celebrarà a Vilanova i la Geltrú l’11 i 12 de maig. També es va fer balanç de l’any 2018, amb la presentació de la memòria i el tancament econòmic, i es van debatre les línies de treball del 2019 amb la voluntat que l’educació en el lleure doni resposta a les necessitats de la infància i la joventut i continuï sent un agent de cohesió i transformació social.

Durant l’assemblea va tenir lloc la votació dels càrrecs del consell directiu, un moment en el que alguns membres van renovar càrrec, però que també va suposar l’entrada i la sortida d’algunes persones. Donem la benvinguda als nous membres del Consell Directiu i el nostre agraïment i comiat als membres que no continuen en el sí d’aquest òrgan.

Van renovar:

 • Núria Carrión i Lombarte (Territori Sant Feliu. Centre d’Esplai Flor de Neu – Zona 9)
 • Xavi Nus i Garrell (Territori Lleida. Grup d’Esplai Apassomi)

Van entrar de nou:

 • Anna Grau i Jiménez (Territori Barcelona. Centre d’Esplai Arc Iris de l’Esperit Sant – Zona 2)
 • Pau Pujol i Vila (Territori Barcelona. Centre d’Esplai Premià de Mar – Zona 15)
 • Roger Vendrell i Torrents (Territori Sant Feliu. Centre d’Esplai Sol Naixent i Centre i Grup d'Esplai Parroquial Vilafranca – Zona 16)
 • Adrià Gòdia i Abad (Territori Lleida. Grup de Colònies l’Anunciata)
 • Santi Amores i Sànchez (Territori Urgell. Centre d’Esplai Gaspar de Portolà)
 • Marta Estellé i Adell (Territori Tortosa. Agrupació Montsianell d'Amposta)

 Van deixar el consell directiu:

 • Judit Vilaclara i Verdú (Territori de Barcelona. Centre d’Esplai Lluís M. Chanut)
 • Oriol Calaf i Perisé (Territori de Barcelona. Centre d’Esplai Oriols)
 • Núria Fernàndez i Albesa (Territori de Tortosa. Agrupació Montsianell d’Amposta)
 • Marta Arnau i Canyellas (Territori Sant Feliu de Ll. Centre d’Esplai L’Espurna)

Amb 199 centres d’esplai federats, Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de Fundació Pere Tarrés és una federació que agrupa 199 centres d’esplai de les diòcesis de Barcelona, Terrassa, Sant Feliu de Llobregat, Lleida, Solsona, Tarragona, Tortosa, l’Urgell i Mallorca, sent l’entitat de lleure més gran de Catalunya. Els seus centres acullen més de 22.000 infants, adolescents i joves, gràcies a la tasca educativa i voluntària de més de 4.200 monitors.

AGO MCECC 2019

Què és el MCECC?