Sala de premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a notícies
  • “Gràcies per fer aquest país millor i més just”, Carme Forcadell als monitors/es dels esplais MCECC de la Fundació Pere Tarrés
  • Comparteix a les xarxes socials

“Gràcies per fer aquest país millor i més just”, Carme Forcadell als monitors/es dels esplais MCECC de la Fundació Pere Tarrés

30.01.17

Uns 250 responsables de centres d´esplai es van reunir dissabte 28 de gener a la casa de colònies de La Conreria (El Maresme) per celebrar l’Assemblea General Ordinària (AGO) del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés. A tots ells, els va acompanyar durant l’acte públic que es va fer a mig matí, la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell que va agrair la tasca feta pels més de 3.500 monitors/es des dels esplais: gràcies per fer aquest país millor i més just” i els ha esperonat a seguir treballant molts més anys com ho esteu fent , en una referència a l´aniversari dels 60 anys de l´origen de la Fundació Pere Tarrés, que se celebra enguany. La directora general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Marta Vilalta, que també va assistir a l’acte públic de l’Assemblea, va afirmar que “les activitats de l’esplai són transformadores, són escola de vida”. En aquest acte també hi va intervenir el president del MCECC, Xavi Nus, que va reivindicar el paper dels esplais com a lloc de transformació social i va agrair a les autoritats del país la seva presència a l’AGO pel reconeixement que suposa als més de 3.500 monitors/es a qui va qualificar com “el veritable motor del moviment”.

Un cop acabat l’acte públic, la presidenta del Parlament i la directora general de Joventut de la Generalitat van visitar la casa de colònies de La Conreria, que s’ha rehabilitat recentment per fer-la més accessible i moderna, acompanyades dels directius i responsables de la Fundació Pere Tarrés.

Assemblea General Ordinària 2017

Fer balanç i decidir les línies d’acció del MCECC van ser els punts sobre els quals va pivotar l’Assemblea d’aquest any. Justament dissabte es va presentar la trobada de monitors/es que tindrà lloc a Berga el cap de setmana del 6 i 7 de maig. També es va fer balanç de l’any 2016, amb la presentació de la memòria i el tancament econòmic, i es van debatre les línies de treball de cara al 2017 amb la voluntat que l’educació en el lleure doni resposta a les necessitats de la infància i la joventut i continuï sent un agent de cohesió i transformació social. Totes les propostes presentades van ser aprovades, excepte el pla d’accions 2017, que es tornarà a presentar en una nova Assemblea General Ordinària que tindrà lloc el març.

Jornada prèvia de responsables

El vespre abans de l’Assemblea va tenir lloc la jornada prèvia, adreçada als responsables o equips de responsables dels centres d’esplai del Moviment, així com a aquells monitors/es amb càrrec dins del centre (responsables pedagògics, consiliaris,...). El degà de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL, Paco López, va ser l’encarregat de la xerrada informativa titulada La presa de decisions a l´esplai: un problema o una oportunitat?

Amb 182 centres d’esplai federats, el MCECC-Fundació Pere Tarrés és l’entitat de lleure més gran de Catalunya que aquest any 2017 commemora els 60 anys del seu  l’origen. Els seus centres acullen més de 17.500 infants, adolescents i joves, gràcies a la tasca educativa i voluntària de més de 3.500 monitors.

Assemblea General Ordinària (AGO) MCECC 2017