Sala de premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a notícies
  • Comencen les activitats extraescolars de la Fundació Pere Tarrés
  • Comparteix a les xarxes socials

Comencen les activitats extraescolars de la Fundació Pere Tarrés

06.10.16

Amb l’inici del curs escolar comença la recerca de les activitats extraescolars que més s’adaptin tant a les necessitats de conciliació dels pares i mares i al seu interès que tinguin un contingut educatiu així com als desitjos dels infants de fer una activitat que els motivi.

Escollir el tipus d’activitat extraescolar no és una tasca fàcil. Davant de la gran oferta que hi ha al mercat, des de la Fundació Pere Tarrés s’aconsella a les famílies tenir en compte els interessos de l’infant perquè aquesta activitat esdevingui plaent. Així ho explica Cristina Padilla, del departament d’Escoles de la Fundació Pere Tarrés: “Les activitats extraescolars formen part de l’educació de l’infant i el que volem és que el nen o nena pugui desenvolupar el seu talent  i creativitat. Però també formen part del seu temps de lleure i, per tant, ha de ser engrescadora”.  Si ho fem així, l’activitat no serà només educativa sinó que també es fomentarà el plaer pel joc, la satisfacció personal en aconseguir els reptes que es plantegen, ja sigui la creació d’un gagdet electrònic, aprendre un nou ball o realitzar una manualitat.

Participar en activitats extraescolars fomenta l´aprenentatge en valors i la socialització, el desenvolupament de la creativitat, la imaginació i habilitats socials com el treball en grup, la participació, la relació entre iguals, la cooperació, resolució de conflictes, interactuar amb els altres, la comunicació... Habilitats molt necessàries sigui quina sigui la feina que desenvolupi en la seva edat adulta.

L’edat del nen o nena també és important a l’hora d’escollir un tipus d’activitat o una altra. Així, els més petits (P3 i P4) fan activitats lúdiques que treballen aspectes com la psicomotricitat, autonomia,... i activitats com ara danses i cançons. A partir de P5 es comencen a fer activitats d’iniciació en esports, música o tallers. I durant els cicles de primària es poden escollir activitats més especialitzades perquè l’infant ja sap el què li agrada o el què vol fer.

Des de la Fundació Pere Tarrés s’ofereix una gran varietat d’activitats que combinen les més tradicionals com l’aprenentatge d’una llengua estrangera (l’anglès), les arts marcials o les manualitats; amb altres activitats més novedoses que s’han consolidat en els darrers anys com la robòtica o els aprenents de xef, el teatre musical i les de ball. Les propostes que reben més interès per part dels infants són aquelles que combinen diferents estils: els petits artistes (on es combinen tallers de pintura, ceràmica i activitats manipulatives), les de danses urbanes (zumba, hip-hop, street dance,), el teatre musical (on es combina teatre, cant i ball) i els minimúsics (una activitat pensada perquè els més petits coneguin la música i a mida que van creixent s’incorpora l’aprenentatge de diferents instruments musicals).

Entre les novetats per aquests curs, la Fundació Pere Tarrés ofereix activitats extraescolars d’alemany, Skate i acrodance o dansa amb acrobàcies.