Sala de premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a notícies
  • Aquesta setmana es commemora el Dia Europeu de la Mediació amb diferents actes a Catalunya

Aquesta setmana es commemora el Dia Europeu de la Mediació amb diferents actes a Catalunya

16.01.18

El 21 de gener es celebra el Dia Europeu de la Mediació coincidint amb l’aniversari de l’aprovació pel Comitè de Ministres del Consell d’Europa de la 1a Recomanació núm. R (98) 1, sobre mediació familiar. El Consell d’Europa va ser la primera institució europea que va apostar per promoure la mediació com un procediment de resolució de conflictes.

A Catalunya, fa gairebé 20 anys que es va començar a parlar de mediació com a forma per a resoldre els conflictes de manera pacífica i millorar la convivència en els nostres pobles i ciutats. Va ser gràcies a l’aposta realitzada per part d’administracions com la Diputació de Barcelona i molts municipis que es van començar a instaurar els serveis de mediació municipals com un servei gratuït i accessible per a tota la ciutadania.

La tasca que desenvolupen mediadors i mediadores altament qualificats en els serveis de mediació, i la satisfacció que han obtingut les persones ateses és el que ha permès que avui podem parlar d’una consolidació dels serveis de mediació, així com d’altres serveis, que han integrat la resolució alternativa dels conflictes comunitaris en l’eix central dels seus objectius, a fi de facilitar les relacions humanes.

Des de la Fundació Pere Tarrés col·laboraren en la millora de les relacions de convivència a través de la gestió dels serveis de mediació que impulsen diferents ajuntament com són Sant Boi, Rubí, Tarragona, Sant Feliu de Llobregat, Llavaneres, Montornès del Vallés, entre d’altres.

Per commemorar el Dia Europeu de la Mediació es realitzaran actes en diferents localitats:

Servei de Mediació Municipal de Sant Boi.

Sant Boi, agents de pau. L’art de conversar sota alta tensió emocional. 18 de gener del 2018 de 9h a 13h. Equipament Educatiu l’Olivera. Pl. Montserrat Roig, 1.

Si voleu conèixer més del Servei de Mediacíó podeu escoltar aquesta entrevista a la ràdio.

Servei de Mediació Municipal de Sant Feliu

Campanya comunicativa a través dels diferents mitjans i xarxes municipals i entrevista a la ràdio. Del 17 al 24 de gener del 2018.

Trobareu més informació en aquest díptic.

Servei de Mediació Municipal de Rubí

Dia Europeu. Espai de Reflexió: Les comunitats de veïns. 23 de gener 2018 17:30 a 20:30h en l’Auditori Biblioteca Mestre Martí Tauler. C/ Joaquim Blume s/n (Complex Cultural l’Escardívol). Rubí.

Servei de Mediació Municipal de Tarragona

VII Jornades de Mediació a Tarragona. Mediació és salut. 5, 6 i 7 de febrer del 2018. Universitat Rovira i Virgili. Campus Catalunya – Aula Magna-. Av. Catalunya 35. Tarragona. Preu 30€. Correu informació: alternativamediacio@hotmail.es