Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies
  • Joan-Andreu Rocha, degà de la  Facultat Pere Tarrés: “La mirada atenta, la versatilitat i la intuïció són alguns dels vostres valors com a nous professionals de l’àmbit social”

Joan-Andreu Rocha, degà de la Facultat Pere Tarrés: “La mirada atenta, la versatilitat i la intuïció són alguns dels vostres valors com a nous professionals de l’àmbit social”

07.10.20

Mascaretes, distància de seguretat, rentat de mans i presa de temperatura. Com no podia ser d’una altra manera, la nova realitat dels darrers mesos també va marcar l’acte de graduació de la promoció 2020 de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés-URL. La trobada, que va tenir lloc el passat 28 de setembre, a l’Auditori AXA de Barcelona, va comptar, com a padrina de la promoció, amb Esperança Esteve, antiga diputada per la província de Barcelona i diplomada en Treball Social.

L’acte el va obrir el discurs del degà de la Facultat, Joan-Andreu Rocha, que va reflexionar sobre el paper dels treballadors i treballadores de l’àmbit social. “La mirada atenta, la versatilitat i la intuïció són alguns dels vostres valors com a nous professionals de l’àmbit social”, va afirmar Rocha, que va destacar la importància dels educadors/es i treballadors/es socials en un moment com l’actual. Una feina que va recordar que, “ara, més que mai, és essencial”.

La sessió també va comptar amb la presència del director general de la Fundació Pere Tarrés, Josep Oriol Pujol, que va recordar als nous graduats que la seva tasca és dignificar “els més vulnerables. Tingueu present la seva dignitat per damunt de tot.” Pujol també va reivindicar la figura dels professionals socials assegurant que “del rigor del treball se’n dignificaran unes professions imprescindibles però que, per raons diverses, no són valorades com es mereixen.”

Per la seva part, Esperança Esteve es va adreçar a tots els assistents amb un discurs encoratjador i reflexiu sobre una professió que coneix a la perfecció ja que compta amb una llarga trajectòria dins l’Educació Social. Premi Estatal del Treball Social 2011, Esteve va ser directora i membre del patronat de la Fundació Ajuda i Esperança, degana del Col·legi Professional de Treball Social de Catalunya i, actualment, exerceix com a professora de la Universitat Ramon Llull. Esteve va recordar els graduats la importància d’implicar-se i donar el millor d’ells mateixos cada dia.

El degà Rocha, acompanyat d’un alumne d’Educació Social, va lliurar l’Ocelleta de plata, un petit present que simbolitza el sentit de les professions socials i recull l’esperit de la coneguda frase del periodista i escriptor uruguaià, Eduardo Galeano, “Gent petita en llocs petits fent coses petites que poden canviar el món.” Com ja és tradició, es va triar una imatge que representés la promoció i enguany va ser un collage fotogràfic, obra de la professora Marta Ausona, que resumeix, de manera simbòlica, el pas de tots els estudiants per la Facultat Pere Tarrés.

L’acte de graduació també va comptar amb l’assistència de Josep Maria Garrell, rector de la Universitat Ramon Llull; d’Enric Crous, president de la Fundació Pere Tarrés i d’Anna Berga, secretària general de la Universitat Ramon Llull, així com de Montserrat Garcia, directora del grau en Educació Social i d’Elena Requena, directora del grau en Treball Social. Garcia i Requena van lliurar la carpeta amb el recordatori de l’acte de nous graduats. L’actuació del grup musical Pètal i la tradicional copa de cava a la planta baixa de l’auditori van posar el punt i final a una jornada plena d’emocions.