Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies

“Vacances en família”, un model cada vegada més participatiu

12.08.19

Un any més, la Fundació Pere Tarrés torna a obrir les seves cases de colònies perquè pares, mares i fills puguin gaudir d’uns dies de vacances en família. Una proposta alternativa al turisme tradicional i que en els darrers anys ha tingut una creixent acceptació per part del públic. Enguany ha incrementat un 7% la participació amb 3821 estades, respecte de les 3543 de l’any passat.

Fins al 8 de setembre, la Fundació Pere Tarrés proposa 10 opcions diferents amb programes d’activitats dissenyats segons les edats de cada participant on es combinen esport, cultura i sortides a punts d’interès de l’entorn. Amb el programa “Vacances en família” infants i adults comparteixen l’esperit de les colònies d’estiu: dormir en lliteres, fer excursions, gincames o jocs de nit, sempre acompanyats pels nostres monitors. A més, permet aprendre i conviure amb altres famílies amb l’enriquiment social i vivencial que això representa per a grans i petits. Els pares comparteixen estones, activitats i converses amb altres pares i mares, mentre els infants poden jugar i divertir-se amb altres nens i nenes de la seva edat en un espai exterior i en un context d’educació en valors dirigit per un equip de monitors. “Gaudir de les vacances junts participant de les mateixes activitats cohesiona i enriqueix a tota la família, i encara més si es fa al costat d’altres famílies amb qui compartir i intercanviar experiències”, explica el responsable del programa “Vacances en família”, Pere Vives.

Les famílies que ja han gaudit d’aquesta proposta vacacional destaquen molt positivament els entorns i espais de les cases, a més del servei rebut. En aquest sentit, la idoneïtat de les activitats i l’equip de monitors que les dissenya també tenen una valoració molt alta.

Cases en l’entorn natural de Catalunya

La Fundació Pere Tarrés ofereix places en 10 cases de colònies i albergs, situades en un entorn natural privilegiat, habilitades especialment per acollir les famílies a la Cerdanya, el Collsacabra, la Serra del Montsec, el Delta de l’Ebre, el Pirineu i la Costa Daurada. Pel que fa a ocupació la casa més concorreguda és Artur Martorell, seguida de La Ruca i La Sala. Enguany, com a novetat, s’han incorporat dues noves cases de colònies: Els Josepets, a les Cases d’Alcanar i Les Estades, a Rialp.