Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies
  • Castell-Platja d'Aro presenta el seu model relacional-vincular en el treball socioeducatiu

Castell-Platja d'Aro presenta el seu model relacional-vincular en el treball socioeducatiu

20.04.18

El passat divendres 13 d’abril, l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro va celebrar una doble jornada per donar a conèixer el model relacional de treball en que porta treballant des de fa anys. La doble jornada –al matí per a professionals i a la tarda per a tota la ciutadania- es va celebrar al Palau d’Esports i Congressos de Platja d’Aro. El model, anomenat relacional-vincular, es basa en l’atenció a les persones i la comunitat, tant els professionals que el vehiculen com els ciutadans. Aquest pretén aportar millors eines personals, millorar la seva autopercepció i eliminar factors de risc en el seu dia a dia de les persones.

D’aquest model s’ha realitzat una investigació que s’ha plasmat en un llibre de doble format, un d’estudi i un divulgatiu. La investigació que pretén la validació del model és una recerca participativa que han fet conjuntament l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i el GIAS · Grup de Recerca, Innovació i Anàlisi Social de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull.

La recerca prova d’obtenir evidències científiques i empíriques per a demostrar l’eficàcia del mètode que Castell-Platja d’Aro porta aplicant diversos anys a partir de les evidències que aporta l’experiència pràctica de la seva posada en marxa. La voluntat d’aquestes investigacions és esbrinar l’impacte que ha tingut l’aplicació del mètode en relació a la qualitat de vida de la població.

Gràcies a aquests estudis, el projecte s’ha convertit en un llibre d’estudi impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya (dins la col·lecció Serveis Socials) i un divulgatiu per a la ciutadania en general traduït en sis idiomes diferents (dins la col·lecció Lectura fàcil).