Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies
  • Circ i màgia a la cloenda dels casals d’estiu de Tarragona

Circ i màgia a la cloenda dels casals d’estiu de Tarragona

26.07.19

Prop de 400 infants i joves han participat, aquest dijous, a la festa de cloenda dels casals d’estiu municipals de Tarragona de 7 centres educatius: Torreforta, Bonavista, Campclar, el Serrallo, Saavedra, Sant Salvador i Marcel·lí Domingo de Sant Pere i Sant Pau. Els nens i nenes van poder assistir a l’espectacle de circ participatiu “Rodolfo i Rita” de la companyia Cia. Passabarret, com a final de festa a la plaça Verdaguer.

La festa dels casals va donar el tret de sortida de les 10.30 del matí amb l’arribada de tots els nens i nenes per veure i participar en l’espectacle de circ. Durant tot el mes de juliol, els monitors han treballat aspectes com la participació i la integració en el grup, la diversió i l’educació en valors a través d’un eix temàtic: el món del circ, un món que és sinònim d’espectacle, il·lusió i diversió, especialment per als nens i nenes.

A la cloenda hi van assistir la representant de la delegació a Tarragona de la Fundació Pere Tarrés, Montse Vall i la consellera de Serveis Socials de l’Ajuntament, Carla Aguilar-Cunill. Montse Vall, explicava que “als casals es posa molt l’accent en els valors i, enguany, s’ha posat l’accent en el món del circ per poder treballar-los”. Al mateix temps, Aguilar-Cunill feia una valoració molt positiva del desenvolupament dels casals, "durant les vacances escolars, els casals ofereixen activitats als infants perquè s'ho passin bé i, simultàniament, es treballen habilitats socials i motrius, valors i pautes de convivència".

El centre d'interès ha girat al voltant del circ

Durant aquestes setmanes de casal, els infants amb la col·laboració dels seus monitors i monitores, han ajudat l’Arlet i als seus companys de circ a recuperar la memòria perduda i crear el seu propi espectacle i així poder continuar mostrant la màgia del circ en tots els pobles de Catalunya. Cada setmana han conegut i après  una disciplina artística del circ a través de diferents personatges: pallassos, ballarins, malabaristes, mags, forçuts i equilibristes. Per tot això dijous va arribar el moment d’assistir a un espectacle de circ professional.