Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a Notícies
  • 500 joves i adolescents dels centres d’esplai del MCECC treballen l’autoestima en la primera TrocaJove semipresencial

500 joves i adolescents dels centres d’esplai del MCECC treballen l’autoestima en la primera TrocaJove semipresencial

18.05.21

Uns 500 adolescents i joves d’entre 15 i 18 anys que participen en les activitats dels centres d’esplai del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés van reflexionar aquest cap de setmana sobre l’autoestima en el marc de la TrocaJove, la trobada anual d’adolescents i joves, que enguany es va celebrar de manera semipresencial.

La trobada se celebra des de fa gairebé 25 anys però enguany, a causa de les restriccions derivades de la pandèmia, els joves, adolescents i monitors i monitores es van aplegar en un novedós format que va combinar la trobada presencial amb connexions telemàtiques simultànies. Cada un dels 38 centres d’esplai que es van inscriure a la trobada des de diferents punts de Catalunya, Mallorca i Menorca es va reunir a la seva seu i des d’allà, tots junts es van connectar simultàniament a una emissió comuna via Zoom, que va portar per lema #NaturalmentTu i es va estructurar com un fals concurs de televisió i que va servir per treballar l’autoestima dels joves en un any especialment complicat.

A través d’aquesta connexió conjunta els nois i noies, acompanyats dels monitors i monitores dels seus esplais, van poder compartir experiències, enfortir lligams i crear espais de convivència en un entorn festiu, lúdic i formatiu. La reflexió sobre l’autoestima va ser el fil conductor de les diferents activitats proposades, a través de les quals durant tot el dia es va anar guiant els joves per fer-los reflexionar sobre què amaguem als altres i com som realment. 

Enmig de les activitats més lúdiques i les dinàmiques participatives, també va haver un moment per a la reflexió, a través de diverses xerrades que ens van permetre conèixer experiències de vida en les quals l’autoestima ha esdevingut un element important, o relats de persones que acompanyen col·lectius on el treball de l’autoestima és clau. Aquesta experiència es va tancar amb una celebració de la paraula que ens va permetre compartir un moment celebratiu per connectar amb nosaltres mateixos i amb els altres. 

El president del MCECC, Xavi Nus, va cloure la TrocaJove 2021 agraint la participació i remarcant el paper dels monitors i monitores en aquest any tant complex: “Tots i toles les joves del Moviment han de sentir-se realment afortunats de poder tenir aquests monitors i monitores", va dir.