Sala de Premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a agenda

Trencar el racisme com eix d'exclusió. Una aposta per a la convivència

Webinar

15.07.20 12:00 / Afegir a Google Calendar

Entorn virtual

La convivència i per tant la cohesió social son elements claus en la vida quotidiana i dels projectes comuns en els barris i en món relacional de les persones. La bona convivència permet impulsar i establir solidaritats, intercanvis i relacions entre les persones, tant des d'una finca veïnal fins a un espai públic compartit, un equipament o escola.

Malauradament no tothom és troba en igualtat de condicions, ni en les institucions es gestiona la diversitat i l'equitat de la mateixa manera. En els moments actuals on les crisis socials i col·lectives prenen molta força, els interessos individuals i de certs col·lectius estan per sobre de l'equitat i la solidaritat.

Les diferencies són el gran paradigma de la nostra era. Hem de conviure amb elles, però no en sabem i ens apropem i construïm estereotips i prejudicis que a la llarga acaben generant exclusions i segregació d'una part de les persones. La violència i l'estigma acaba justificant aquesta segregació i acabem etiquetant i excloent a molts col·lectius. Sent el cau del racisme institucional i relacional.

A càrrec de Celia Premat, consultora i Formadora Free Lance. Professora Associada UB i Professora Consultora UOC