Sala de premsa Sala d'expertes i experts Pere Tarrés en xifres Opinió i anàlisi d'actualitat
 Tornar a agenda

Un lugar en el mundo

Presentació de llibre

20.12.18 18:30 / Afegir a Google Calendar

Facultat d’educació social i treball social Pere Tarrés - URL

Us convidem a la presentació del llibre Un lugar en el mundo, de l’educador social i pedagog David Román. Premi Internacional en Educació Social Joaquim Grau i Fuster. Reflexió sobre la pràctica educativa, 2017 (5a Edició)

Programa de l’acte

18:30 h. – Benvinguda i presentació a càrrec de la Dra. Esther Giménez-Salinas, Directora de la Càtedra de Justícia Social i Resturativa i autora del pròleg del llibre.

19:00 h. – Conferència a càrrec de l’autor David Román: “Pràctiques restauratives en Centres de Protecció a la Infància de Catalunya: una proposta metodològica”.

19:30 h. – Torn obert de preguntes i diàleg amb els assistents a l’acte.

20:30 h. – Fi de l’acte.

Un lugar en el mundo no tracta de conflictes en centres de protecció a la infància, de la seva gestió ni de la seva prevenció. No parla de construir vincles ni de convivència, ni tampoc de infàncies i adolescències maltractades o en situació de desemparament. Aquest llibre aborda totes aquestes qüestions i moltes més.

El llibre és una guia, molt pràctica i basada en exemples reals, que t'aproximarà a una sèrie de tècniques que duran a una millora de la vinculació dels nois a les institucions -no només de protecció- i als seus professionals, prevenint els conflictes i gestionant-los d'una manera reparadora, en cas que es produeixin. Allunyat de la perspectiva retributiva –qui la fa la paga-, se centra en un plantejament restauratiu; això és, qui la fa, té l'obligació de reparar el dany causat i fer el possible perquè res semblant torni a passar. Però, com reparem les relacions en les institucions? I sobretot, Com fem per evitar que es danyin? Us animem a endinsar-vos en aquestes pàgines per descobrir-ho.

David Román Fernández és diplomat en Educació Social i Llicenciat en Pedagogia per la Universitat de Barcelona, Màster en Mediació, Gestió i Resolució de Conflictes (IL3-UB). Ha dedicat els darrers 15 anys de la seva trajectòria professional a l'atenció a les infàncies i adolescències tutelades. Especialitzat en adolescents amb necessitats educatives específiques, trastorns de la conducta o problemes de salut mental, actualment compagina la seva tasca com a educador social a la Generalitat de Catalunya amb la docència a la Universitat de Barcelona i la Universitat Oberta de Catalunya.