COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Reptes formatius dels futurs professionals d’atenció a la dependència

10.07.20 / Bloc

El col·lectiu de professionals d'atenció sociosanitària té per objectiu ajudar a que les persones que viuen en situacions de dependència visquin en el major confort físic i emocional, garantint la seva dignitat, facilitant la seva llibertat i des del respecte.

Veure més >

Reptes per a la convivència postcovid19. Augmenta el racisme? Què fem?

08.07.20 / Bloc

La convivència i per tant la cohesió social són elements clau en la vida quotidiana dels projectes comuns en els barris i en el món relacional de les persones. La bona convivència permet impulsar i establir solidaritats, intercanvis i relacions entre les persones, tant des d'una finca veïnal fins a un espai públic compartit, un equipament o  una escola.

Veure més >

Vetllem pels vetlladors?

06.07.20 / Bloc

La figura del vetllador/a (també anomenat Auxiliar d’Educació Especial) dins dels centres educatius és una realitat que fa palesa la necessitat de disposar de professionals que acompanyin alguns dels infants amb Necessitats Educatives Especials (NEE) als centres educatius. Els vetlladors/es, altrament dits de manera més formal Auxiliars d'Educació Especial, són una peça clau en l'engranatge d'un centre que aposta per la inclusió de tot l'alumnat en el dia a dia a les aules ordinàries.

Veure més >

La participació infantil en època de confinament

30.06.20 / Bloc

El binomi infants - confinament ha estat molt recurrent en els mitjans a nivell mediàtic ja que ha generat polèmica després que els nens i nenes estiguessin 40 dies sense sortir de casa.

Veure més >

Sabem reconèixer els maltractaments envers les persones grans?

09.06.20 / Bloc

Si ens diuen que la gent gran pateix maltractaments el primer que ens preguntem és si això és cert. Doncs sí, ho és i, el que és pitjor, no visibilitzem la majoria d’ells. És fàcil reconèixer un maltractament físic, econòmic, sexual i psicològic però no ho és tant visualitzar una negligència o una vulneració de drets.

Veure més >

Distanciament físic, proximitat social

07.06.20 / Bloc

Aquests dies no deixem d’escoltar per tot arreu les paraules “distanciament social” i ho diem com si darrera d’aquesta expressió no hi hagués res més que separar-nos al carrer o a les botigues.

Veure més >

Un estiu diferent. Orientacions per a la programació d'activitats de lleure en temps de desconfinament.

28.05.20 / Bloc

Amb l'arribada de l'estiu i coincidint amb el període de desconfinament i la “nova normalitat”, als professionals de l'educació del lleure, ens apareixen força dubtes sobre com organitzar les activitats d'aquest estiu.

Veure més >

Empatia pràctica i distància social

27.05.20 / Bloc

En el món educatiu, de lleure i social utilitzem constantment el concepte d’empatia per explicar que ens hem de posar “en el lloc de l’altre” , ja que necessitem comprendre com la persona viu una situació determinada per poder-la acompanyar en el seu procés d’aprenentatge i/o de benestar.

Veure més >

Una mirada a la crisi en clau d’aprenentatge per a les entitats

25.05.20 / Bloc

Compartir coneixements és quelcom clau i necessari en aquests dies d’extrema complexitat. Des del seus inicis la Fundació Pere Tarrés ha dut el mot 'compartir' integrat en el seu ADN.

Veure més >

Una experiencia de dinamització juvenil a casa

05.05.20 / Bloc

Vivim un moment únic en la història de la nostra societat. El confinament de tota la població sonava més com l’argument d'una pel·lícula de sèrie B de dissabte a la tarda que com a pronòstic sobre la nostra situació l'any 2020.

Veure més >