S'han trobat 32 elements amb l'etiqueta "Serveis socials"

Representants dels partits polítics debaten a la Facultat Pere Tarrés sobre política social i municipal

14.05.19 / Notícies

El debat es va centrar en eixos temàtics escollits per l’alumnat dels graus de Treball Social i Educació Social a través d’un procés de participació interna.

Veure més >

Acolliment i adopció: com explicar-ho a l’infant?

08.05.19 / Bloc

Experts i famílies saben de la importància de parlar de l’acolliment i l’adopció amb els infants i adolescents, tanmateix, sovint, les famílies no saben com fer-ho. Elena Requena, directora del Grau en Treball Social de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL, ens explica perquè, com i quan parlar dels seus orígens als infants acollits o adoptats.

Veure més >

Una història que ens és familiar. Acollida i acompanyament a famílies en situació de vulnerabilitat social

22.02.19 / Bloc

El Paidós és un projecte sòcio-educatiu de participació oberta i voluntària de famílies proposades per Serveis Socials, l’Equip d’Atenció a la Infància i altres serveis socio-educatius del barri. L’equipament és com una gran casa, i les famílies en fan un ús quotidià, hi ha de tot (cuina, menjador, bugaderia, espai de joc….) menys llits, cadascú va a dormir a casa seva. 

Veure més >

Qui pot tenir cura d’una persona dependent?

08.10.18 / Bloc

Sóc en un bar prenent un cafè al carrer de Carolines. És el moment que tenim de pausa quan estem fent classes. És un moment de desconnexió de vegades o de redissenyar les següents hores de classe o de corregir algun prova... Entra al bar una senyora amb cadira de rodes acompanyada per una cuidadora. La senyora parla amb el cambrer que la deu conèixer i la saluda pel nom.

Veure més >

La Fundació Pere Tarrés i l’Ajuntament de Tarragona organitzen la jornada “Maltractament, solitud i gent gran”

17.05.18 / Notícies

Gairebé un centenar de persones van assistir a la jornada “maltractament, solitud i gent gran” organitzada conjuntament la Fundació Pere Tarrés i l’Ajuntament de Tarragona.

Veure més >

Nova Llei de contractes de les administracions públiques

07.05.18 / Bloc

El filòsof polac Zigmunt Bauman defineix l’actual moment de la història com a “societat líquida” on els valors sòlids de les generacions anteriors han estat substituïts per valors i principis relatius i propis de cada col·lectiu social. En aquest context, però, som capaços de d’identificar un principi universal en l’espai europeu: la lliure competència, com a valor inspirador de les diferents legislacions i defensada per governs i judicatures. I si crec que els principis de la llibertat d’economia són els menys dolents dels sistemes experimentats, també m’atreveixo afirmar que ho són sempre que siguin regulats per les administracions, pensant en el bé comú de les persones i com a forma d’intercanviar productes i serveis, no quan s’entra ja en l’especulació financera.

Veure més >

Carles Ariza presenta la seva última obra "La salut conculcada"

27.04.18 / Notícies

El passat 18 d’abril es va celebrar la presentació del llibre “La salut conculcada” de l’autor Carles Ariza, cap del Servei d’Avaluació i Mètodes d’Intervenció a l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

Veure més >

Celebrem la I Jornada d'interculturalitat, diversitat lingüística i immigració

24.04.18 / Notícies

La Fundació Pere Tarrés va organitzar el 19 d’abril la primera Jornada d’Interculturalitat, diversitat lingüística i immigració per introduir dintre del debat públic els reptes socials i educatius en aquest àmbit.

Veure més >

Castell-Platja d'Aro presenta el seu model relacional-vincular en el treball socioeducatiu

20.04.18 / Notícies

El passat divendres 13 d’abril, l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro va celebrar una doble jornada per donar a conèixer el model relacional de treball en que porta treballant des de fa anys. 

Veure més >

“La inversió en joventut i infància és clau per l’estat del benestar” Carles Campuzano

12.03.18 / Notícies

“És terrible que es pugui pensar que els fills viuran pitjor que els seus pares” ha afirmat Carles Campuzano, diputat al Congrés dels Diputats, al Fòrum Social Pere Tarrés.

Veure més >