03.12.18 / Bloc
Tot just acabem de celebrar la castanyada, menjant panellets i moniatos, i ja estem pensant en com planificarem les festes nadalenques.
Una bona manera de fer la millor selecció d’allò que cagarà el tió o portaran els reis és pensar en què allò que comprarem podrà ser educatiu o no i, per tant, nosaltres en som els responsables.
Veure més >30.10.18 / Bloc
Just quan tenim la Castanyada aquí, a pocs de nosaltres ens han pogut passar desapercebudes les decoracions de carabasses, esquelets, bruixes, escombres, teranyines i monstres varis que han anat apareixent als aparadors dels nostres carrers durant les setmanes prèvies. I és que ja fa anys que sembla bastant evident que la tradició de Halloween ha vingut per quedar-se a casa nostra.
Veure més >11.10.18 / Bloc
Enterrar tresors, ballar una òpera, construir escultures de paper, convertir-se en una astronauta, soldat, bruixa i gos, plorar amb un tros de fang a les mans i riure amb la cara esquitxada de pintura. L'art i el joc són en si mateixos terapèutics i sanadors en la mesura que permeten i possibiliten el creixement i l'exploració.
Veure més >24.08.18 / Bloc
Després de tanta activitat i de trampejar amb els horaris durant les vacances no ens hauria d’estranyar que tornar a la rutina i a la vida quotidiana ens sigui una mica difícil. Ens queden entre 10 i 15 dies per començar l’escola i que ens hem de començar a organitzar. Com ho podem fer?
Veure més >18.06.18 / Bloc
S’apropa l’època de l’any que molts estem esperant perquè trencarem amb les nostres rutines diàries i tindrem més temps per a compartir amb els nostres.
El curs escolar s’acaba i els infants comencen les estades amb els avis, cangurs o altres familiars, o bé participen de les grans ofertes de lleure educatiu per a infants i joves i, possiblement també, de les vacances amb els pares i mares.
Veure més >06.06.18 / Bloc
Si tenim infants a casa o ens hi relacionem, segurament alguna vegada ens han fet aquesta pregunta: Vols jugar?
Els educadors, en general, tant si som família de l’infant com si som els seus mestres o educadors de lleure, som els responsables d’afavorir el joc entre els infants perquè sabem que és imprescindible per al seu desenvolupament com a persona. Per a què l’infant gaudeixi d’un temps i espai de joc cal que els adults que l’envoltem tinguem una actitud oberta, confiada i positiva davant d’aquest recurs.
Veure més >20.05.18 / Bloc
Un dels grans reptes de la nostra societat, que esdevé necessitat, és com generar igualtat d'oportunitats, reduir la bretxa digital i millorar el futur professional dels nostres joves. Si consultem les dades de l'IDESCAT, la presentació del Pla STEMCAT de la Generalitat de Catalunya i les dades de la UNESCO sobre educació, ens trobem que...
Veure més >10.04.18 / Bloc
Jugar és un dret dels infants i una necessitat. A partir d’aquesta necessitat les persones experimentem, sentim curiositat i descobrim, ens expressem i aprenem sense adonar-nos-en.
El joc és una eina d’aprenentatge innata en la qual s’esdevé un procés interactiu i de comunicació amb l’entorn natural i amb altres persones.
La relació que es dóna, a través del joc, entre infants o entre infants i adults els portarà a entendre i comprendre què passa en el món en què vivim.
Veure més >11.12.17 / Bloc
Jugar és un dret fonamental dels infants.
El joc és l’eina innata que els nens i nenes utilitzen per aprendre i conèixer el seu entorn. És una activitat lliure i la seva vivència fa que l’ aprenentatge sigui significatiu en el creixement personal de l’infant. Jugar vol dir compartir, desenvolupar la creativitat, treballar les emocions, la llibertat, les relacions interpersonals, les habilitats motores i passar-ho bé.
Aquí teniu unes pautes orientatives per a fer-ho de manera responsable.