Notícies
 Tornar a notícies
  • Moltes gràcies per participar a la trobada!

Moltes gràcies per participar a la trobada!

17.05.19

Gairebé 600 monitors i monitores vau participar a la trobada d’aquest cap de setmana a Vilanova i la Geltrú. Sota el lema “SomClauMCECC” es va treballar la gestió dels equips a través de diferents activitats. A més també es va realitzar una escape room.

La trobada va començar amb un joc de descoberta per la ciutat. Aquest es va idear a través d’indicacions de codis QR repartits a diferents punts de la ciutat i paral·lelament amb missatges a través de Telegram. A mig matí  va ser el torn de l’acte inaugural en què es va presentar el centre d’interès. La Conxita, la Quimeta i l’Antonieta van ser les protagonistes que estaven convidades a una gran escapada. Després de dinar, va ser el moment d’aturar-se i celebrar l’eucaristia. Durant aquesta estona els participants van poder escriure en un cadenat quines coses són clau en un equip i quines cal millorar. Després els participants que tenien una clau van ajuntar-les totes perquè siguin les claus que guiaran els equips de monitors i monitores.

Un cop va finalitzar l’eucaristia, els participants es van dividir en tres equips, liderats cada un per una de les àvies. Va ser llavors, quan van treballar, a través de diferents activitats de grup tècniques per millorar la gestió d’equips i enfortir-hi les relacions dels integrants.

Després del sopar, i coincidint amb la vetllada, els monitors i monitores van realitzar una escape room. En una hora, havien d’ajudar la Conxita, la Quimeta i l’Antonieta a resoldre l’enigma ambientat a Egipte. El game màster del joc, era un infant que les havia tingut de monitores.

Després del joc, en què a través de diferents enigmes i cadenats van aprendre que tothom és clau i és necessari la seva participació per avançar com a equip va ser el moment del concert amb la banda Ruc’n roll.

Diumenge, va ser el torn de les formacions. Per una banda, hi va haver una formació recomanada per la figura del responsable del centre i club d’esplai. Aquesta centrada en la gestió d’equips es va realitzar amb Lego Serious Play amb la qual, a través de la innovació pedagògica, es buscava reflexionar i generar noves habilitats en la tasca de la gestió d’equips. 

Altres formacions a les que van poder participar-hi són: l’atenció a la diversitat, com treballar el quotidià a les activitats d’estiu, combatre prejudicis, prevenció i atenció del  maltractament i abús infantil en el lleure, sostenibilitat a l’esplai, rols de gènere, primers auxilis, danses i cançons, centres d’interès innovadors, educació emocional, etcètera.