SETMANA 2

XERRADA GET INSPIRED!

Professional: Antònia Folguera

MARKERSPACE

Espai de creació i experimentació on es produiran obres artístiques, visuals i sonores, guiades de la mà de professionals que han passat pel Festival Sónar. Són workshops pensants per introduir aquells i aquelles joves que, sense coneixements previs, tinguin interès en experimentar com es fan les creacions audiovisuals i la música electrònica en els festivals de música i d’arts visuals.

Les aplicacions que es faran servir són de codi obert perquè es pugui continuar practicant a casa sense la necessitat d’invertir en un programa específic. Els coneixements de programació s’aniran adquirint al llarg del Campus. Es parteix d’un nivell zero i s’anirà avançant en funció del grup. Per tant, no són necessaris coneixements de programació o similars.

Workshop 1. Arduino
Professional: Mariona A. Ciller i Marc Hidalgo
Ens introduirem al llenguatge de programació Arduino que ens permetrà crear projectes interactius.

Workshop 2. Instrument electrònic 
Professional: Marc Sibila

Crearem el nostre instrument electrònic de la mà d’Instroniks

DEMO DAY

El divendres de cada setmana es mostraran les obres artístiques i sonores, i instruments electrònics creats per les i els participants.  L’accés és lliure per a tothom qui vulgui gaudir d’unes hores de música i imatges experimentals. T’apuntes?

Professionals campus

Antònia Folguera Bañeres

Antònia Folguera Bañeres

@bzzzbip

Comissària, investigadora i comunicadora especialitzada en cultura i art digital, tecnologia musical i música electrònica. En l'actualitat realitza tasques de comissariat de continguts i comunicació a Sónar+D, gestiona la comunicació de Reactable i treballa en el projecte #XRCB, la xarxa de ràdios ciutadanes de Barcelona des d'on investiga com serà la ràdio del futur. Des de 2005, coorganitza Dorkbot Barcelona, la trobada de “gent que fa coses rares amb electricitat”, on es donen cita projectes a mig camí entre l'art, la ciència i la tecnologia. Ha col·laborat amb festivals com Mira i Eufònic.

Amb anterioritat ha treballat en projectes de radio i televisió per internet (r23.cc, Balzac TV, Horitzó TV), té experiència en gestió i comunicació de campanyes de crowdfunding i gestiona la comunicació del segell discogràfic Disboot. Des de 2001 investiga com la música es crea i difon a internet.

Mariona A. Ciller

Mariona A. Ciller

@mariondita

A la Mariona li encanten el maquinari i el programari lliure, és dissenyadora gràfica i web, programadora, curadora i productora d'esdeveniments de ciència i tecnologia. Dissenya també iniciatives per a petits i grans en una antiga fàbrica de xocolata convertida en un laboratori de fabricació digital al barri Barcelonès de la Sagrera.

Graduada cum laude per la Universitat d'Illinois, amb doble titulació en Bachelor of Fine Arts i posteriorment Master of Science, és també graduada per la Fab Academy del Massachussets Institute of Technology (MIT). La seva tesi, "Free Culture Project", que fusiona el poder de la tecnologia amb el poder transformador de l'educació, és un punt d'inflexió en la seva trajectòria, cap a territoris de reinvenció del món de la docència i la aprenentatge en el qual assaja nous models, sempre de la mà de les tecnologies més avançades.

Marc Sibila

Marc Sibila

@MarcSibila

Pare, Professor, Músic i Maker.

Després de dedicar-se uns quants anys com a Responsable de Producció al món industrial, actualment treballa de professor en dos llocs: el principal a l’EDN impartint matèries relacionades amb la Tecnologia, l’Electricitat i la Robòtica i com a professor de guitarra a l’Escola de Música Municipal de Navàs.

Sempre ha estat vinculat al món de la música on actualment encara forma part de diferents formacions musicals com els Pocasolfes (animació infantil i familiar), l’Orquestrina Xesco (folk), Nakki (música d’arrel tradicional), Tito Akile & Marc Sibila (rock acústic) i la SSM Big Hand (percussió corporal).

Al moviment Maker intenta unir dues de les seves passions, la música i la tecnologia.

Juntament amb el Jordi Divins creen Instroniks, un projecte a través del qual es converteixen en luthiers d’instruments electrònics del s. XXI, investiguen en la construcció d’aparells que fan algun tipus d’efecte, soroll, llum…

Guardonat en l’edició 2017 amb el premi Baldiri Reixac per l’Instròniks.