SETMANA 1

XERRADA GET INSPIRED!

Professional: Alba G. Corral

MARKERSPACE

Espai de creació i experimentació on es produiran obres artístiques, visuals i sonores, guiades de la mà de professionals que han passat pel Festival Sónar. Són workshops pensants per introduir aquells i aquelles joves que, sense coneixements previs, tinguin interès en experimentar com es fan les creacions audiovisuals i la música electrònica en els festivals de música i d’arts visuals.

Les aplicacions que es faran servir són de codi obert perquè es pugui continuar practicant a casa sense la necessitat d’invertir en un programa específic. Els coneixements de programació s’aniran adquirint al llarg del Campus. Es parteix d’un nivell zero i s’anirà avançant en funció del grup. Per tant, no són necessaris coneixements de programació o similars.

Workshop 1. Processing
Professional: Alba G. Corral
Aprendrem amb el programa Processing a codificar en un llenguatge específic per a crear obres visuals digitals.

Workshop 2. Sonic Pi
Professional: Linalab
Ens introduirem a un nou tipus d’instrument a través de Sonic Pi que ens permetrà crear música en viu. 

DEMO DAY

El divendres de cada setmana es mostraran les obres artístiques i sonores, i instruments electrònics creats per les i els participants.  L’accés és lliure per a tothom qui vulgui gaudir d’unes hores de música i imatges experimentals. T’apuntes?

INSCRIPCIONS

Per inscriure't al Sonar Campus et preguem et posis en contacte amb el departament d'Acció Digital, a través de l'adreça acciodigital@peretarres.org o el telèfon 93 366 86 04.

Professionals campus

Alba G. Corral

Alba G. Corral

Artista visual, desenvolupadora de codi i docent. Amb formació en enginyeria informàtica, l’Alba ha estat creant art i fent servir el software durant l’última dècada. La seva pràctica s’estén a través del viu, els vídeos, els mitjans digitals i la instal·lació. Mitjançant diferents pràctiques artístiques explora narratives abstractes.

El seu nom s'ha donat a conèixer mitjançant les seves actuacions audiovisuals en viu on integra la codificació i l'elaboració, en col·laboració amb músics en temps real.

En el marc de la docència ensenya programació visual enfocada a dissenyadors i artistes en diferents espais tant en xerrades, tallers i workshops. Dedicats al codi creatiu amb eines de software Lliure (Processing).

És comissària en el Festival Eufòric.

Linalab

Linalab

Linalab va estudiar composició musical a Bogotà, Colòmbia. Des de fa set anys viu i treballa a Barcelona, on va acabar els seus estudis de composició musical i noves tecnologies, Disseny de Sistemes Musicals Interactius i Art sonor. Amb el seu projecte musical ha realitzat concerts a incomptables ciutats d'Europa.

Actualment treballa amb l'Orquestra del caos, associació i projecte de recerca sobre música experimental i art sonor, i amb Familiar, fent tallers DIY. També és membre Sons de Barcelona, grup col·laboratiu d'artistes que treballen a incentivar l'interès en el so i tecnologies del so. És coordinadora tècnica en Mediaestruch, i imparteix classes en institucions com SAE Institute, i el Master en Art sonor de la Universitat de Barcelona.