Sala d'expertes i experts Torna enrere

Miguel Ángel Pulido Rodríguez

Professor a la Facultat d'Educació Social i Treball Social Pere Tarrés - URL

Àmbits de coneixement: Infància i adolescència, treball social comunitari, xarxes socials, mitjans i prevenció d’abusos sexuals en la infància i l’adolescència, inclusió dialògica, socialització preventiva de la violència de gènere, actuacions educatives d’èxit, comunitats d’aprenentatge i laïcitat multicultural.
Expert en: Infància · Adolescents i joves · Perspectiva cristiana de la societat · Educació i tecnologia · Treball social comunitari ·

Formació

Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Barcelona. És diplomat en Educació Social a l’Escola Universitària d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – Universitat Ramon Llull i doctor per la Universitat de Lleida. 

Experiència

La seva carrera docent i investigadora comença al 2004 a la Universitat de Lleida amb una beca FI. Poc després, el curs 2008-2009, ja va començar a desenvolupar la seva carrera a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés. En aquests anys, ha participat en set I+D+i i en un projecte de recerca del programa marc europeu. Les seves publicacions científiques recullen ja més de quatre-centes cinquanta citacions al Google Acadèmic.

Com a educador social ha treballat a Justícia Juvenil, centres d’acollida, centre penitenciari de joves i a la Comunitat d’Aprenentatge de la Verneda-Sant Martí, gestionada per l’Associació Àgora. Va iniciar la seva pràctica professional l’any 1996 al “Proyecto de desarrollo comunitario ‘Sierra del Segura’”. En l’actualitat col·labora amb l’espai educatiu del projecte d’Acció Comunitària de la Verneda i la Pau “Una comunitat en acció: Totes i tots liderant el canvi per fer de la Verneda i la Pau un barri de somni”.

ARTICLES PUBLICATS AL BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Sobre l’amor, la ciència i la socialització preventiva de la violència de gènere

Sobre l’amor, la ciència i la socialització preventiva de la violència de gènere

No va ser fins a finals del segle XX que les relacions afectivo-sexuals començaren a veure’s com un camp d’estudi més, seriós, en l’àmbit de les Ciències Socials. Una de les grans motivacions -entre d’altres- ha estat la preocupació per la prevalença de la violència de gènere en totes les edats i situacions sòcio-econòmiques.

Riscos online. Breus apunts sobre com promoure la socialització preventiva

Riscos online. Breus apunts sobre com promoure la socialització preventiva

Ara farà 6 mesos que es publicava una recerca en la que es mostrava que el 86% de comentaris que deixen a les xarxes socials els adolescents participants en la investigació, vincula el llenguatge del desig amb models d’atractiu violents. Per altre costat, la Microsoft Global Youth Online Behavior Survey, realitzada a 25 països, ens mostra com 4 de cada 10 dels nens i nenes enquestats havien patit ciber-assetjament.

Consulta més articles