Sala d'expertes i experts Torna enrere

Esther Giménez-Salinas Colomer

Directora de la Càtedra de Justícia Social i Restaurativa

Àmbits de coneixement: Justícia social, mediació i resolució de conflictes i presons
Experta en: Justícia social · Mediació i resolució de conflictes · Presons ·

Formació

Doctora en Dret i Psicologia (UB)

Experiència

Responsable del Servei de Defensa Jurídica del Menor del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya (1981-1983). Directora del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada de la Generalitat de Catalunya (1983-1993). Subdirectora de l’Institut de Criminologia de la Universitat de Barcelona (1993-1996). Membre del Comitè Científic de política criminal del Consell d’Europa, Estrasburg (1993-1997). Vocal del Consejo General del Poder Judicial (1996-2001). Rectora de la Universitat Ramon Llull (2002-2012). Catedràtica de Dret Penal i Criminologia de la Universitat Ramon Llull (1996-2016), Facultat de Dret ESADE.

Publicacions

Autors (p.o. de firma):Esther Giménez-Salinas i Colomer  
Títol:Das Jugendstrafrecht in Katalonia, 40 Jähre später. Capítol a Kriminologie und Kriminalpolitik im Dienste den Menschenwürde.  Forum Verlag Godesberg. 
Pàgines (inicial-final):213 a 247 
ISBN: 978-960-568-001-5 ; Any: 2020; Clau: (L: Llibre, C: Capítol): C  

Autors (p.o. de firma): Esther Giménez-Salinas i Colomer, Aida C. Rodríguez 
Títol: Justícia Restaurativa, una resposta al conflicte més humana, inclusiva i transformadora - Debats, Catalunya Social, número 59. Propostes des del Tercer Sector, Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya 
Pàgines (inicial-final): 5-69; Any: 2020; Clau: (L: Llibre, C: Capítol): Dossier  

Autors (p.o. de firma): Esther Gimenez-Salinas i Colomer.
Títol:  La reconciliació: una visió des de la Justicia Restaurativa a Qüestions de vida cristiana “Reconciliacions”, número 265.
Pàgines (inicial-final): 35-55
Any: 2019; ISSN: 0214-7769 

Autors (p.o. de firma): Esther Giménez-Salinas i Colomer, Aida C. Rodríguez 
Títol:Un nou model de justícia que repari el dany causat.  
Educació Social. Revista d’Intervenció Socioeducativa, monogràfic: Educació social i justícia restaurativa. Pàgines (inicial-final): 11-30; Any: 2017; Clau: (L: Llibre, C: Capítol): C  

Autors (p.o. de firma): Esther Giménez-Salinas i Colomer, Aida C. Rodríguez 
Títol:El concepto Restaurativo como principio en la resolución de conflictos. Capítol aJusticia Restaurativa y Terapéutica, publicació dirigida i coordinada per la Universitat del País Basc (UPV-EHU), per l’Institut Basc de Criminologia i per GEMME. Pàgines (inicial-final): 61-73; Any: 2017; Clau: (L: Llibre, C: Capítol): C 
 
Autors (p.o. de firma): Esther Giménez-Salinas i Colomer, Aida C. Rodríguez 
Títol: Spanien (Katalonien) capítol aElektronische überwachung von Straffälligen europäisechen Vergleich – Bestandsaufnahme und Perspektiven (La vigilància electrònica de les persones que han comès un delicte, Comparació europea: recull i perspectives) 
Idioma de publicació: Alemany. Publicació coordinada per la Universitat de Greifswald, Alemanya 
Pàgines (inicial-final): 459-468; Any: 2017; Clau: (L: Llibre, C: Capítol): C  
 
Autors (p.o. de firma): Esther Giménez-Salinas i Colomer, Aida C. Rodríguez 
Títol: La Justicia Restaurativa, una nueva perspectiva para la justicia penal.Capítol enPedagogía Social Comunitaria y Exclusión social, coordinat per la Dra. Txus Morata  
Pàgines (inicial – final): 203-228; Any: 2016; Clau: (L: Llibre, C: Capítol): C

ARTICLES PUBLICATS AL BLOG DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

Justícia social versus justícia restaurativa

Justícia social versus justícia restaurativa

Com sol passar moltes vegades, no ens adonem de la gravetat de les coses fins que aquesta ens desborda. Portem molt de temps parlant d'una reforma de el Codi penal, dels delictes de sedició i rebel·lió, dels delictes de la llibertat d'expressió, del tercer grau, de la criminalització de la misèria, però l'ombra de la presó és cada vegada més allargada i els seus murs més alts.

20 anys de la Llei del menor

20 anys de la Llei del menor

Es compleixen els vint anys de la Llei penal del menor i és moment de fer balanç, de veure si tot allò que desitjàvem, tot allò de què parlàvem i que es va plasmar amb la Llei s’ha pogut complir. El gran dubte que tenim ara és que si això s’ha aconseguit amb els joves, si ells tenen l’oportunitat, per què no ho fem també en el món adult, on encara la pena privativa de llibertat i la presó fa tant de mal?

Consulta més articles