COMPROMÍS EDUCATIU I SOCIAL
BLOC DE LA FUNDACIÓ PERE TARRÉS

S'han trobat 3 articles de l'autor "Paco López"

Si no és social, no és educació. Reflexions des de Cerro Navia (Xile)

21.12.16 / Bloc

El passat 24 de novembre vaig tenir el privilegi de participar, juntament amb altres 180 professionals de diferents àmbits, al Seminari de Pedagogia social celebrat a la comuna de Cerro Navia, a Santiago de Xile. El subtítol era tota una declaració d'intencions: reintegrant el social a la pràctica pedagògica. La trobada estava organitzat per la Fundació Sara Raier de Rassmuss amb la col·laboració de la Universitat Alberto Hurtado i la Facultat d'Educació Social i Treball social Pere Tarrés (Universitat Ramon Llull).

Veure més >

Solucions intentades: quan la bona voluntat és còmplice dels problemes

11.10.17 / Bloc

Deia Oscar Wilde que les pitjors obres se solen fer amb les millors intencions.

Ens sembla evident que una part del malestar i el patiment dels éssers humans neix d'accions reprovables, egoistes o que busquen el benefici propi. No obstant això, encara que no resulti tan evident, hi ha una altra part d'aquest malestar que és fruit d'accions fetes amb la millor de les intencions. Vull posar el focus en aquestes.

Veure més >

Educació social i Treball social: una història d’aproximació professional

30.11.17 / Bloc

Haurien de ser Treball social i Educació social la mateixa professió amb diferents especialitats? Quines són les perspectives de desenvolupament futur d’aquestes dues professions? Preguntes com aquestes van centrar una part important de la jornada organitzada per la Càtedra de Serveis Socials de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que, sota el títol "L’oferta formativa en serveis socials a Catalunya: vers les competències professionals necessàries" va celebrar-se fa unes setmanes a Barcelona.

Veure més >